Αντίο Windows Live, τα Windows 8 δεν σε θέλουν

by Stefanos Kofopoulos • On 03-05-2012 • AT 12:35 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Internet

Αντίο Windows Live, τα Windows 8 δεν σε θέλουν

Τέλος εποχής για το Windows Live από την στιγμή που θα εμφανιστούν στην αγορά τα Windows 8 τους επόμενους μήνες. Η Microsoft είναι ξεκάθαρη για αυτό, θα σκοτώσει το brand name Windows Live και θα προχωρήσει σε πιο απλό και κατανοητό μοντέλο των apps. Με λίγα λόγια το Windows Live Messenger ή το Windows Live Mail θα είναι απλά ένα από τα apps (εφαρμογές) που θα χρησιμοποιούνται στα Windows 8. Το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες κάτω από το την ομπρέλα Windows Live, τουλάχιστον για αυτούς που θα αγοράσουν υπολογιστές και tablets με Windows 8. Οι χρήστες των Windows 7 και των υπηρεσιών Windows Live θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται αλλά άγνωστο για πόσο και με πιο τρόπο.

Γιατί η Microsoft αποφάσισε να σκοτώσει το Windows Live που παρουσίασε μόλις πριν από 7 χρόνια; Μα γιατί ο κόσμος το 2005 ήταν πολύ διαφορετικός από τον κόσμο σήμερα, χωρίς apps, χωρίς Windows 8, χωρίς Windows Phone, χωρίς υποστήριξη για ARM επεξεργαστές, χωρίς Windows Marketplace, χωρίς τον σημερινό ανταγωνισμό.

Τα Windows 8 θα είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί το οικοσύστημα των εφαρμογών και συσκευών που θέλει η Microsoft. Για να συμβεί αυτό κάθε εφαρμογή, ακόμα και αν προέρχεται από την Microsoft, πρέπει να είναι όπως όλες οι άλλες όχι μόνο στο τεχνικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά το marketing και την επικοινωνία. Ήδη στα Windows 8 Consumer Preview όλα είναι apps.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τιτάνα ξέρεις αν πιάνει και το XBOX?

    • Για ενοποίηση πολλών acounts?

  2. You can use your Microsoft account to sign in to your Windows 8 PC, and then use the same account to check your billing for services like Xbox LIVE, Zune, and the Windows 8 app store. And your Microsoft account is connected to your Xbox gamer tag so you can track high scores and games

  3. Ελπίζω να μην πειράξει το Live Writer, εξακολουθεί να είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για blogs. Εϊναι ο μόνος λόγος που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τα windows.

Top

Show Buttons
Hide Buttons