Το Soapbox φεύγει, το άγνωστο έρχεται

by Stefanos Kofopoulos • On 17-06-2009 • AT 6:06 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

microsoft soapbox

Οικονομική κρίση ή η κρίση μάζα του YouTube αναγκάζουν την Microsoft να κάνει πίσω. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Soapbox δεν μπορεί να κάτι τίποτα περισσότερο ώστε να απειλήσει το YouTube στον τομέα του user generated video. Το site του Soapbox κάνει redirect στο http://video.msn.com με περιεχόμενο κυρίως από την ίδια την Microsoft μέσω του MSNBC και του MSNBC.com. Στο μέλλον, τα μυαλά του Redmond θέλουν να μετατρέψουν το Soapbox σε forum με θεματικές ενότητες παρόμοιες με αυτές του MSN, όπου bloggers και δημοσιογραφία του πολίτη θα βρίσκονται δίπλα. Το νέο όνομα και η μορφή του site παραμένουν άγνωστα.

Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η επιθυμία της Microsoft να σκοτώνει projects και προϊόντα που δεν πάνε καλά ή κοστίζουν χωρίς να προσφέρουν να αναμενόμενα. Πριν από λίγο καιρό, το Microsoft Money είχε ακριβώς την ίδια τύχη με το Soapbox, κίνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα πράγματα είναι ζόρικα ακόμα και για εταιρείες όπως η Microsoft. Το θετικό των περικοπών είναι η απομάκρυνση όλων των μη κερδοφόρων ή προβληματικών projects ώστε τα resources να στραφούν σε κάτι νέο ή εντελώς διαφορετικό. Χρόνος, χρήμα και μηχανικοί είναι πολύτιμοι πόροι αυτή την περίοδο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Soapbox, money, Encarta, όλα αυτά είναι κατά τη γνώμη μου η πλέον επιθετική πολιτική. Με τη σιγουριά του πρακτικά μονοπωλίου στα λειτουργικά συστήματα, γίνεται και κατά μέτωπον επίθεση σε όλους και όλα. Εταιρείες τύπου Netscape με εμπορικά προϊόντα κλείνουν και τύπου Mozila επιβιώνουν. Στο τέλος θα είναι όλα free εκτός των Windows.

    • Μα τα κλείνουν αυτά δεν τα διατηρούν, εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς περί επιθετικής πολιτικής.

      Όσο για τα Windows και γενικά πότε όλα θα είναι free ή όχι αυτό είναι μια τεράστια κουβέντα. Μην ξεχνάς τα εκατομμύρια που έχει πάρει ο Mozilla από το Google για να χρησιμοποιεί το Google ως default μηχανή αναζήτησης στον Firefox κλπ.

  2. Κλείνουν αυτά που δεν πάνε καλά η κλείνουν τους ανταγωνιστές, αλλά η επίθεση σε όλα τα μέτωπα γίνεται. Games, Messengers, Search engines, Βάσεις δεδομένων, servers παντός είδους, Γλώσσες προγραμματισμού και δεν συμμαζεύεται.
    Όσο για το free εννοώ για τον end user (εμένα δηλαδή :-) ).

Top

Show Buttons
Hide Buttons