Η Microsoft θέλει το iTunes στο Windows Store, η Apple αδιαφορεί

by dtonias • On 13-05-2013 • AT 2:54 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

iTunes app Windows Store

Την επιθυμία της για το iTunes app στο Windows Store των Windows 8 εξέφρασε η Microsoft τις προηγούμενες ημέρες αλλά η Apple από τη μεριά της δεν έχει τέτοια σχέδια, τουλάχιστον για την ώρα.

«Μην περιμένετε το iTunes app για τα Windows 8 σύντομα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Tami Reller (CFO της Microsoft για τα Windows) σε πρόσφατη συνέντευξη της καθώς η Apple δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει τη δημοφιλής εφαρμογή στο Windows Store, αν και η Microsoft από τη μεριά της θα το ήθελε.

Το iTunes είναι διαθέσιμο ως desktop εφαρμογή για τα Windows και το OS X και χρησιμοποιείται τόσο ως media player για αναπαραγωγή και αγοράς μουσικής όσο και ως βοηθητικό εργαλείο για τους κατόχους Apple προϊόντων όπως το iPhone, iPad, iPod, κλπ. Μία αντίστοιχη εφαρμογή iTunes σχεδιασμένη για οθόνες αφής που θα μπορούσε να τρέχει και σε Windows RT tablets ενδεχομένως να χαροποιούσε αρκετούς, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι η desktop εφαρμογή χρησιμοποιείται περισσότερο από χρήστες των Windows.

Παλαιότερα, ο Steve Wozniak είχε εκφράσει την επιθυμία να επεκταθεί η διαθεσιμότητα του iTunes και σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως τα Windows Phones, εκτός των Windows και OS X που υπάρχουν σήμερα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη και όπως φαίνεται η Apple δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει το iTunes app στο Windows Store των Windows 8.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε καλά, δεν πιστεύω να βάλουν εκεί στην Microsoft και την γάτα τους να κλαίει… :)

  2. Η microsoft καλά θα κάνει να κυνηγήσει το subscription based model. να αξιοποιήσει το zune σε κάθε συσκευή και να αφήσει το νινί να ξυρίζεται.

    Δεν έχω ψωνίσει τίποτα από το itunes και το θεωρώ απίστευτα ακριβό για αυτά που δίνει. Μόνο το zune/spotify/netflix αξίζουν σε αυτό το κομμάτι και θα έδινα τα διπλά λεφτά για κάτι τέτοιο. Η apple απλά ήταν πρώτη, είναι στυλάτη και έχει κοννέ. Τί δεν μπορεί να κάνει η microsoft σε αυτό το κομμάτι;

    • Έκανε ένα σημαντικό βήμα με το Xbox Music που αν και έχει προβλήματα θα ξεπεραστούν τους επόμενους μήνες. Δυστυχώς για την Ελλάδα οι συνδρομές είναι ακόμη ένα όνειρο που θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα (τουλάχιστον με τις τυπικές διαδικασίες).

Top

Show Buttons
Hide Buttons