Η Microsoft αναδιοργανώνεται και επικεντρώνει σε AI και cloud

by George Polyzos • On 02-04-2018 • AT 12:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Microsoft προχώρησε σε σημαντικές οργανωτικές αλλαγές οι οποίες, εκτός από τις αλλαγές σε επίπεδο προσώπων, φαίνεται να επικεντρώνουν στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και στο cloud.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκτά δύο νέα τμήματα ανάπτυξης τα οποία αναμένεται να επιταχύνουν την καινοτομία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Το ένα τμήμα θα επικεντρώνει στους τομείς του cloud και του AI ενώ το άλλο θα επικεντρώνεται σε αυτό που αναφέρεται ως «εμπειρίες και συσκευές».

Με την δημιουργία του πρώτου τμήματος μπαίνουν κάτω από την ίδια στέγη οι υπηρεσίες cloud της Microsoft με το ερευνητικό κομμάτι πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο συνδυασμός των δύο δείχνει την έμφαση που δίνει πλέον η αμερικανική εταιρεία στους συγκεκριμένους τομείς, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από τις Google, Amazon και τους διάφορους κινέζους κατασκευαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο τμήμα της Microsoft θα περιλαμβάνει και τις ομάδες ανάπτυξης που εργάζονται στα διάφορα projects επαυξημένης (ή mixed reality) πραγματικότητας.

Στο δεύτερο νέο της τμήμα η Microsoft θα προσπαθήσει να ενοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση αναπτύσσει προϊόντα για καταναλωτές και επαγγελματίες χρήστες. Θα περιλαμβάνει προϊόντα (εφαρμογές) κινητής τηλεφωνίας της Microsoft, το λειτουργικό σύστημα Windows και τη σουίτα Office 365.

Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση του Terry Myerson από τη θέση του αντιπροέδρου με αρμοδιότητες για τα Windows, μετά από 21 χρόνια στη Microsoft. Ωστόσο, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αποχώρηση δεν είναι οριστική καθώς ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ενδέχεται να αξιοποιήσει την εμπειρία του Myerson τοποθετώντας τον σε κάποια άλλη θέση, με σαφώς συμβουλευτικό ρόλο.

Τέλος, οι αναδιοργάνωση της Microsoft φαίνεται πως αφήνει απείραχτο το τμήμα Xbox, υπό την ηγεσία του Phil Spencer, επιβεβαιώνοντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας διατηρεί μια σαφή απόσταση από την υπόλοιπη οργανωτική δομή της αμερικανικής εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons