Περισσότερα στοιχεία για την συμφωνία Microsoft – Ελληνικού δημοσίου

by Stefanos Kofopoulos • On 04-02-2008 • AT 6:04 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

microsoft logo greek flag

Διαβάζοντας Το ελληνικό δημόσιο ”δένεται” στο άρμα της Microsoft ο αναγνώστης αναρωτιέται αλλά πρωτίστος ενημερώνεται με απλά Ελληνικά για την συμφωνία Microsoft και Ελληνικού δημοσίου. Αυτά που πρόκειται να συμβούν είναι τα εξής:

  • Η Microsoft γίνεται αποκλειστικός προμηθευτής λογισμικού του δημόσιου τομέα
  • Το δημόσιο έχει 20% έκπτωση, δωρεάν αναβάθμιση και υποστήριξη της χρήσης των προγραμμάτων για 3 χρόνια
  • Η Microsoft δημιουργεί το κέντρο καινοτομίας
  • Το δημόσιο αρχικά δίνει παραγγελία για 70.000 άδειες προϊόντων Microsoft

Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος κ. Ανωμερίτη “επισημαίνει ότι η σύμβαση δεν έχει την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου, παρότι υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό αντικείμενό της μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ ενώ τονίζει ότι είναι αδιανόητο σε εμπορική σύμβαση του δημοσίου με ιδιώτη να γίνεται αποδεκτός όρος περί μη δημοσιοποίησης των στοιχείων της”.

Η Κυβέρνηση δεν παραχωρεί τα συνοδευτικά έγγραφα της συμφωνίας και “κρύβεται πίσω από έναν όρο περί μυστικότητας των όρων της συμφωνίας, ο οποίος θεωρείται παράτυπος”.

Η Microsoft “υποστηρίζει πως αντίστοιχες συμφωνίες με αυτή στην Ελλάδα έχει συνάψει και με άλλες χώρες, όπως την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία”.

To FFII “υπογραμμίζει πως τόσο στην περίπτωση της Ισπανίας, όσο και σε εκείνες της Γερμανίας και της Φινλανδίας, πρόκειται για συνήθεις συμφωνίες προμηθειών εξοπλισμού τεχνολογίας”.

Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, η διάθεση για εξηγήσεις έχει χαθεί και ο ξάδερφος ή κολλητός της διπλανής πόρτας παρέα με όλους, θα πληρώσουν τα licenses πλειοψηφίας υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για εκτυπώσεις εγγράφων, βάσεις για κούπες καφέ και ευκαιρία για αλλαγή στο σεμεδάκι ή ΕΔΕ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ενώ η πολιτισμένη Ευρώπη απομακρύνεται απο την Microsoft και άλλα διάφορα “κλειστά συστήματα” και αγκαλιάζει το ανοιχτό λογισμικό, εμείς τα ζώα δίνουμε 1 δις στην Microsoft… Μας αξίζουν συγχαρητήρια…

  2. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί ειναι αυτό το κέντρο καινοτομίας της Microsoft και τί έργο θα επιτελεί?? γιατι μάλλον είμαι κουφος που δεν άκουσα τί είπαν επίσημα χείλη ή πολύ χαζός και δεν καταλαβαίνω την τύφλα μου

  3. Στο Ελλάντα δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό. Γιατί δεν κάνουμε μια συμφονία με IBM / Canonical ή δεν ξέρω και εγώ ποιες άλλες εταιρίες της προκοπής. Που με τα ίδια λεφτά θα μας έκαναν κορυφέαις εγκαταστάσεις και θα είχαμε και ένα OS που μπορούμε να εμπιστευτούμε και που ουσιαστικά θα μπορούσε να “τρέξει” στα μηχανήματα που έχει το δημόσιο για πολύ… πολύ… καιρό ακόμα !

Top

Show Buttons
Hide Buttons