Η Microsoft εξαγοράζει εταιρεία AI για να βελτιώσει την Cortana

by George Polyzos • On 22-05-2018 • AT 12:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Semantic Machines η οποία ειδικεύεται στην χρήση φυσικής γλώσσας από τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρείας αναμένεται να βοηθήσει την Microsoft να βελτιώσει την ψηφιακή βοηθό Cortana καθώς και άλλα bots της εταιρείας ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας μία κανονική συζήτηση, με πραγματικούς ανθρώπους.

Η τεχνολογία της Semantic Machines «χρησιμοποιεί την ισχύ της μηχανικής μάθησης ώστε να επιτρέψει στους χρήστες να ανακαλύψουν, να αποκτήσουν πρόσβαση και να έχουν αλληλεπίδραση με πληροφορίες και υπηρεσίες με πολύ πιο φυσικό τρόπο και με πολύ λιγότερη προσπάθεια», ανέφερε ο David Ku, Microsoft AI & Research CTO.

Η Semantic Machines θεωρείται ότι κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογία που αντιλαμβάνεται πλήρως ολοκληρωμένες συζητήσεις και όχι απλά ικανότητα κατανόησης εντολών. «Για πλούσια και αποδοτική επικοινωνία, οι νοήμονες ψηφιακοί βοηθοί θα πρέπει να είναι ικανοί να πραγματοποιούν ολοκληρωμένους διαλόγους αντί να ανταποκρίνονται απλά σε εντολές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο David Ku.

Κύριο προϊόν της Semantic Machines είναι η Conversation Engine, η οποία θα βοηθήσει την Microsoft να επιτύχει όλα τα παραπάνω. Η Conversation Engine χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση ώστε να διαπιστώνει την «σημασιολογική πρόθεση» μίας συζήτησης, να συλλαμβάνει το πλαίσιο και τους στόχους και τέλος να διαμορφώνει μία απόλυτα φυσική συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τεχνολογία βασίζεται σε πλαίσιο αυτό-αναβάθμισης ώστε να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα με την εξαγορά της εταιρείας Semantic Machines, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα «κέντρο ομιλίας Τεχνητής Νοημοσύνης» στο πανεπιστήμιο Berkeley μέσω του οποίου θα ενισχυθούν οι σχετικές τεχνολογίες ομιλίας ώστε να προαχθούν στο επόμενο επίπεδο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons