Microsoft Build, Windows 8.1 και όλο το συνέδριο σε ένα βίντεο

by Stefanos Kofopoulos • On 01-07-2013 • AT 4:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Microsoft Build, Windows 8.1 και όλο το συνέδριο σε ένα βίντεο

Το Microsoft Build 2013 πέρασε αλλά το μέλλον της Microsoft ξεκινάει από σήμερα. Αν χάσατε τις σημαντικές ανακοινώσεις και τι πρόκειται να συμβεί, έχουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σε ένα βίντεο.

Η Microsoft ανακοίνωσε τρεις σημαντικές αλλαγές για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας. Rapid release software, δηλαδή νέες εκδόσεις του λογισμικού που θα έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αντί κάθε χρόνια. Τα Windows 8.1 ως απόδειξη της νέας φιλοσοφίας σχεδιασμού και παραγωγής λογισμικού σε rapid release. Πολλά νέα PC, tablets, All-In-One και hybrids ώστε να φανεί ότι οι κατασκευαστές hardware υποστηρίζουν τα Windows 8 και Windows 8.1. Με το μυαλό στο παρόν και το μάλλον η Microsoft ήδη προσφέρει υποστήριξη για 3D εκτυπωτές στα Windows 8.1.

ΔΕΣ: Τα νέα Toshiba Satellite P laptops και το νέο Acer Iconia W3 tablet

Αν δεν έχετε δοκιμάσει τα Windows 8.1 μπορείτε να το κάνετε εδώ και τώρα. Το download είναι δωρεάν και έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρη οδηγό που θα σας πάει βήμα – βήμα στην εγκατάσταση των Windows 8.1 preview release.

ΝΈΟ: Οι ανακοινώσεις σύμφωνα με την Microsoft Ελλάδας και το Ελληνικό δελτίο τύπου

Οι προγραμματιστές σήμερα χτίζουν εμπειρίες για πολλαπλές συσκευές και πολλαπλές οθόνες, συνδεδεμένες με το cloud. Το Windows Azure προσφέρει δυνατότητες βασικής υποδομής αλλά και πλατφόρμας ανάπτυξης, προκειμένου να τους παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και να διευκολύνει την γρήγορη δημιουργία σύγχρονων εφαρμογών, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις γλώσσες που τους είναι οικείες.

«Οι προγραμματιστές απαιτούν όλο και περισσότερο μια ευέλικτη, ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα τους βοηθήσει να χτίσουν και να διαχειριστούν τις εφαρμογές σε έναν κόσμο cloud και mobile», δήλωσε ο Nadella. «Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, η Microsoft επενδύει ακόμα περισσότερο στο Windows Azure. Σχεδόν 1.000 νέες επιχειρήσεις επενδύουν στο Windows Azure καθημερινά, καθώς μεγαλώνει και η ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία εφαρμογών για τις σύγχρονες επιχειρήσεις».

Υλοποιώντας τη δέσμευσή της να παρέχει στους προγραμματιστές την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα cloud, η Microsoft ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα των Windows Azure Mobile Services. Τα Mobile Services επιτρέπουν στους developers τη δημιουργία εφαρμογών για Windows, Windows Phone, iOS και Android, την αποθήκευση δεδομένων στο cloud, τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών και την αποστολή push notifications. Η εταιρεία TalkTalk, μια κορυφαία πάροχος τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε τα Windows Azure Mobile Services προκειμένου να δημιουργήσει νέους τρόπους συνεργασίας με τους πελάτες της και να εξυπηρετήσει τη ζήτηση για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης τη γενική διαθεσιμότητα των Windows Azure Web Sites, που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν websites σε μία ευέλικτη, ασφαλή και κλιμακούμενη πλατφόρμα προκειμένου να αποκτήσουν νέους πελάτες. Με τις επενδύσεις της Microsoft σε εργαλεία ASP.NET και Web, οι web developers μπορούν πλέον να δημιουργήσουν εφαρμογές μεγάλης κλίμακας πιο εύκολα από ποτέ. Η Ολλανδική ζυθοποιία Heineken χρησιμοποίησε το Windows Azure για τη δημιουργία ενός κοινωνικού παιχνιδιού φλίπερ για την καμπάνια UEFA Champions League Road to the Final, όπου αναμενόταν ότι θα πραγματοποιηθούν εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις στο Windows Azure. Παρόλο που η χρήση του παιχνιδού τελικά υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην κλιμάκωση του Windows Azure για να καλυφθούν όλοι οι χρήστες.

O Guthrie υπογράμμισε επίσης τη συνεχιζόμενη δυναμική των υπηρεσιών cloud της Microsoft για μεγάλες επιχειρήσεις παρουσιάζοντας αρκετές από τις εξελίξεις της πλατφόρμας, που περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη αυτόματη κλιμάκωση, τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις, καθώς και την υποστήριξη εργαλείων για το Windows Azure, μέσω του Visual Studio. Επιπλέον, παρουσίασε πώς το Windows Azure Active Directory παρέχει σε οργανισμούς και σε κατασκευαστές λογισμικού, όπως η Box, εμπειρία single sign-on για πρόσβαση σε εφαρμογές cloud.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons