Microsoft Browser Choice Screen, για την Ευρώπη μόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2010 • AT 5:01 pm • 28 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Microsoft Browser Choice Screen, για την Ευρώπη μόνο

Έφτασε η στιγμή που Microsoft και Ευρωπαϊκή Ένωση τα βρήκαν και οι καταναλωτές θα γίνουν συμμέτοχοι μιας δικαιότερης και πιο ανοιχτής αγοράς λογισμικού. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το Rendmond συμβιβάστηκε με την Ευρώπη και σύντομα θα αρχίζει να περνάει μέσα από το Windows Update των Windows XP, Windows Vista και Windows 7 αυτό που ονομάζεται Browser Choice Screen. Πρακτικά, οι Ευρωπαίοι χρήστες Windows θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να μάθουν περισσότερα για άλλους browsers και στην συνέχεια να τους εγκαταστήσουν. Αν βέβαια η επιλογή του Automatic Updates είναι ενεργοποιημένη στο Windows Update.

Έξυπνος τρόπος για την Microsoft και τους Ευρωπαίους δικηγόρους και νομοθέτες που έχουν ή δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για αυτό που θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ως συμπεριφορά χρήστη, entry level barrier κλπ. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες θα κληθούν να ξεβολευτούν από αυτό που τους ευχαριστεί και τους δουλεύει (λίγο ή πολύ) έτσι ώστε να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό με αμφίβολα αποτελέσματα και απροσδιόριστη επιτυχία κατά την εγκατάσταση. Όμορφη λύση βρήκε η Ευρώπη.

Ακολουθεί και το press release με τα επίσημα λογάκια.

Η Microsoft ανακοινώνει την έναρξη της ειδικής ενημέρωσης «Οθόνη Επιλογής Browser» (Browser Choice Update), η οποία αφορά όλους τους χρήστες των Windows στην Ευρώπη. Από αρχές Μαρτίου, στους υπολογιστές που διαθέτουν εγκατεστημένα τα Windows XP, Windows Vista ή Windows 7 με προ-εγκατεστημένο browser τον Internet Explorer, θα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με την ονομασία «Οθόνη Επιλογής Browser», το οποίο θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα αντικατάστασης του browser που χρησιμοποιούν, εφόσον είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Αυτόματες Ενημερώσεις” (Automatic Updates).

Η διάθεση της συγκεκριμένης ενημέρωσης θα ξεκινήσει για τους χρήστες των Windows, σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες, από τις αρχές Μαρτίου 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου 2010.

Η Microsoft πιστεύει σθεναρά ότι ο Internet Explorer 8 αποτελεί την πλέον ασφαλή επιλογή browser για όλους τους χρήστες και συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση του. Ωστόσο, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των Windows να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε browser επιθυμούν και ταυτόχρονα να προχωρήσουν, εάν το επιλέξουν, στην αντικατάστασή του ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας την «Οθόνη Επιλογής Browser». Η Microsoft ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει για την τεχνική υποστήριξη οποιουδήποτε άλλου browser πέραν του Internet Explorer. Η εταιρία μας παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε browser εναρμονίζεται πλήρως με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. E nαι από την εποχή των Windows XP έχουν περάσει πολλά χρόνια για να καταλήξουν σε αυτή την λύση.. τι να πω

 2. Σημειώνω ότι η επιλογή έρχεται τώρα μέσω Windows Update γιατί αρχικά η απόφαση της Ένωσης ήταν να μην έχουν καθόλου browser τα ευρωπαϊκά Windows 7. Η Microsoft βέβαια την υλοποίησε την απόφαση, κατάλαβαν άμεσα τα ευρωκεφάλια τι μεγάλη ευρωπαπάρα κατέβασαν, αλλά μέχρι να υλοποιηθεί η μικρότερη και διορθωτική πέρασε κάποιος καιρός.

  IE δε χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια αλλά οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι λειτουργικό χωρίς δικό του browser δε νοείται από τη μια, και ότι ο μέσος χρήστης δεν έχει καν ιδέα τι είναι browser και ούτε πρόκειται να αποκτήσει από την άλλη. Ο IE κέρδισε το μερίδιό του και το έχασε (στην Ελλάδα ούτε 30% δε πιστεύω να έχει πια, και στις επισκέψεις στις Μάζες είναι περίπου στο 25%) καθαρά μέσα από διαδικασίες ανταγωνισμού, τέτοιες αποφάσεις μας κάνουν να φαινόμαστε πιο καθυστερημένοι και από το χρήστη που νομίζει ότι το Google είναι το internet, και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι οι πιο αβοήθητοι ηλίθιοι να μείνουν χωρίς browser να κοιτάνε κάτι ακαταλαβίστικους διαλόγους χωρίς να καταλαβαίνουν ούτε πως βγήκαν ούτε γιατί βγήκαν.

 3. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες θα κληθούν να ξεβολευτούν από αυτό που τους ευχαριστεί και τους δουλεύει (λίγο ή πολύ) έτσι ώστε να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό με αμφίβολα αποτελέσματα και απροσδιόριστη επιτυχία κατά την εγκατάσταση. Όμορφη λύση βρήκε η Ευρώπη.

  Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις φίλε. Δεν είναι καλύτερη η δυνατότητα επιλογής ενός νέου browser ή όχι; Κρύβει κάτι από πίσω;

  • Η δυνατότητα επιλογής είναι καλή αλλά η υλοποίηση είναι γελοία γιατί απλά προσθέτει ακόμα ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο χρήστης της διπλανής πόρτας. Τί είναι αυτό το Opera και το Safari και γιατί να το εγκαταστήσω αφού δουλεύει μια χαρά το internet… και διάφορα άλλα τέτοια.

 4. Θα δούμε και τέτοια οθόνη στα Ubuntu?????

 5. Πολύ καλό.. φαίνεται πως η Microsoft βάζει νερό στο κρασί της … (…θέλει δεν θέλει…) —> ΑΥΤΟ μου αρέσει περισσότερο λόγω Αμερικής vs. Ευρώπης.. Μην μας περνάνε και για μακάκες οι Αμερικάνοι…

  • Είναι πολύ λάθος όλο αυτό, αυξάνει την πολυπλοκότητα και δεν είναι λύση. Είναι τόσο λάθος όσο όταν είπαν ότι εντάξει δεν θα έχουν browser τα Windows 7 στην Ευρώπη.

   • Εντάξει βρε Titana.. δεν είναι και μαθηματική εξίσωση… Εϊναι σαν να επιλέγεις Search Provider … Εκεί κολλάς?..

   • Προφανώς εκεί κολλάω γιατί είναι γελοίο όλο αυτό και τελικά είναι κατά της γενικότερης προόδου.

   • +1 titana. Πολυ καλό για το τίποτα, όποιος πραγματικά ήθελε να δοκιμάσει άλλο browser κατέβαζε και χρησιμοποιούσε αλλον. Η ελευθερία στην επιλογή υπήρχε. Και ειδικά ο firefox ειναι πολύ διαδέδομένος πλέον ακόμα και αρχάριοι και απλοί χρήστες γνωρίζουν την ύπαρξή του και στάνταρ έχουν κάποιον γνωστό να τους ενημερώσει αν δεν την γνωρίζουν. Πολύσ χαμός από την ΕΕ για την MS. Και τα mac έρχονται με safari pre-installed αλλα δεν αντέδρασε κανείς ποτέ, ίσως επειδή θεωρούν ότι για να πάρει κάποιος mac δεν είναι χρήστης της διπλανής πορτας και γνωρίζει την ύπαρξη άλλων browser? λάθος λογική αν το πάνε έτσι.

 6. Με την ίδια λογική στο Linux η και στα κινητά (πχ iPhone) θα πρέπει ο χρήστης να διαλέγει τι θέλει;

  Καλή η κίνηση της Microsoft αλλά θα μπερδεύονται οι χρήστες, ιδίως αυτοί που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία (Άντε να εξηγείς στους μεγαλύτερους τι είναι ο Firefox).

  • Δεν είναι το ίδιο γιατί καμία άλλη εταιρεία δεν έχει το market share που απολαμβάνει η Microsoft

 7. Δεν βλέπω τίποτα κακό στην απόφαση, η υλοποίηση δεν είναι κάτι το εξωφρενικό, αλλά θα δουλεύει. Αναφορικά με τη δυσκολία, δεν είναι και κάτι το τραγικό πιστεύω.

  Αναφορικά με το φίλο που είπε για κατέβασμα, για τον άσχετο το κατέβασμα ίσως να είναι δυσκολότερο :)

 8. Ε ρε θα τρελαθούμε… ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ “Γιατί δεν μας αφήνει η Microsoft να βάλουμε όποιον browser γουστάρουμε και μας βάζει τον Internet Explorer ??!!!” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ “Γιατί η Microsoft κάνει τη ζωή μας δύσκολη και μας δίνει επιλογές..??”

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ γιατι μου φαίνεται λέμε πράγματα ΑΠΛΑ για ΝΑ ΛΕΜΕ… Έλεος δλδ…

 9. Να βάλω και εγώ my two cents.
  Η όλη ιστορία για το θέμα IE+Windows έγινε γιατί η Microsoft έκανε leveraging of market power, κοινώς μετέφερε δύναμη από την αγορά των λειτουργικών που έχει δύναμη προς την αγορά των browsers. Εξού και linux,mac os και λοιπά συστήματα δεν κλήθηκαν να λογοδοτήσουν γιατί δεν έχουν αυτό που λέμε “δύναμη στην αγορά”. Αν λάβει υπόψιν πως σχεδόν ολόκληρη η βιβλιογραφία περί product tying έχει αναπτυχθεί τελευταία από οικονομολόγους υπό την διαρκή χρηματοδότηση της Microsoft, η καταδίκη της εταιρίας μπορεί να δείχνει πόσο εξόφθαλμα παράνομη ήταν η Microsoft. Η επιτροπή δεν αντιμετώπισε μόνο μια στρατιά από υψηλά ειδικευμένους δικηγόρους αλλά και μια μεγάλη μερίδα πληρωμένων ερευνητών σε θέματα Industrial Organization, και πιστέψτε με δεν είναι λίγο.

  Το αν θα αυξηθεί η πολυπλοκότητα, αυτό είναι θέμα που πρέπει να το λύσει η Microsoft και ουδόλως φταίει η Ε.Επιτροπή.( Άλλωστε πότε ήταν user friendly το GUI της ΜS για να είναι τώρα?) Η πρώτη παρανομούσε και όχι η δεύτερη. Όσον αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όντως θα προκληθεί ένα μικρό χάος αλλά πρέπει να υπάρξει κάποιος τρόπος με τον οποίο θα πάψει να συνδέεται πια τον λειτουργικό με τον browser. Καλώς ή κακώς δύσκολα κάποιος θα απαρνηθεί τα Favorites και Bookmarks του ιδίως όταν δεν είναι σίγουρος ότι δε θα τα χάσει. Και δεν νομίζω πως λύση είναι format και install του νόμιμου λειτουργικού, α μη τι άλλο αυτό είναι πιο πολύ πλοκο.

  Το πρόβλημα το βλέπω στο τι θα γίνεται από εδώ και πέρα με τις καινούργιες εκδόσεις. Απ’ό,τι διάβασα η MS θα εξακολουθεί να συνοδεύει τα Windows 7 με τον IE8 και μετά θα δίνεται η επιλογή browser πράγμα που φαίνεται ολίγον τι αναποτελεσματικό γιατί πάλι γίνεται tying και υπάρχει το ψυχολογικό της προτίμησης των ενυπάρχοντων προγραμμάτων και δυσκολία μετάβασης σε κάτι καινούργιο. Εκεί μάλλον μας την έφερε η MS. Έπρεπε το λειτουργικό να είναι κενό από browser και μετά να δίνεται το dialog box. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια μικρή νίκη για την προστασία του ανταγωνισμού με ευεργετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Α μη τι άλλο οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό.

  • Γράφετε ελληνικά αν είναι εύκολο. Από ό,τι βλέπω κατέχεις το αντικείμενο αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ την αγγλική ορολογία σε ένα ελληνικό κείμενο, ειδικότερα αν θες να μεταφέρεις μία ιδέα στα πλήθη. k.i.s.s

 10. Είναι πολύ απλά τα πράγματα , εμείς τα κάνουμε δύσκολα απλά για να βγαίνει στο internet κανένα άρθρο… (No offense Titana..)

  Εϊναι πολύ πιό εύκολο για έναν End User να ΕΠΙΛΕΓΕΙ web browser απο αυτό το παραθυράκι… που στο κάτω κάτω … είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ για ΤΥΦΛΟΥΣ !!!

  • ο Red Garland εξήγησε ακριβώς τι έκανε η Microsoft. Δεν είναι καθόλου αυτό που τόσο απλοϊκά περιγράφεις. Πήγαινε λίγο πίσω στον χρόνο και θα δεις τι και πως αν και νομίζω ότι η πρώτη παράγραφος του προηγούμενο σχολίου αρκεί.

 11. Η συμφωνία είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά η υλοποίηση της πάσχει, σ’ αυτό θα συμφωνήσω 100%.
  Μην ξεχνάτε πως ο «μέσος» χρήστης δεν έχει ιδέα τι είναι ο browser, είναι επιφυλακτικός στο να εγκαταστήσει νέα προγράμματα που δεν τα ξέρει και κυρίως θα τρομάξει μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η εγκατάσταση δεν θα γίνεται αυτόματα από την ενημέρωση των windows αλλά απλά θα κατεβάζει ένα εκτελέσιμο το οποίο και θα πρέπει να τρέξει μετά (που πολύ αμφιβάλω ότι θα το κάνει όταν αρχίσουν να χτυπάνε καμπανάκια από τις ρυθμίσεις ασφαλείας). Άλλωστε θα πρέπει ο χρήστης να έχει default τον
  ΙΕ και τις αυτόματες ενημερώσεις οπότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι δικηγόροι της microsoft έκαναν πολύ καλή δουλειά.

  @cheaplog: το γεγονός ότι στην Ελλάδα ας πούμε, η microsoft κατέχει το 97+% της αγοράς λειτουργικών συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό το να συμπεριλαμβάνει και τον browser μέσα στο λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή το μερίδιο του ΙΕ στην Ελλάδα είναι γύρω στο 44% αλλά αν δεν ερχόταν μαζί με το λειτουργικό δεν νομίζω να ήταν πάνω από 10%. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι υπολογιστές και το λογισμικό είναι πια καταναλωτικά προϊόντα και δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι όποιος έχει ένα υπολογιστή ξέρει έστω και βασικά πράγματα γι’ αυτόν, γι’ αυτούς ακριβώς τους «αβοήθητους …» θα πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους προστασία – αν και όπως είπα πριν δεν συμφωνώ με την υλοποίηση.

  @nikos psy2k: Για τα mac δεν αντέδρασε ποτέ κανείς γιατί πολύ απλά το μερίδιο της αγοράς που κατέχουν στην ευρώπη είναι κάτω του 6% οπότε και τελείως να αποκλείσουν τρίτους κατασκευαστές από το SDK δεν θα το παρατηρήσει και κανείς. Στην αγορά των κινητών όμως το βλέπω να συμβιβάζονται κι αυτοί γρήγορα- ελπίζω όχι τόσο αστεία. Η διάδοση του Firefox έγινε όπως ακριβώς λες αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία που θέλει να πουλήσει το λογισμικό της τον ίδιο τρόπο κι εδώ μιλάμε για εταιρικό δίκαιο.

  @Alex: Σε οποιαδήποτε διανομή GNU/Linux κι αν διαλέξεις θα δεις ότι στα αποθετήρια της υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 διαφορετικοί περιηγητές για να διαλέξεις, πέρα από το γεγονός ότι μπορείς να βάλεις και οποιονδήποτε άλλο θες ή ακόμα και να φτιάξεις τον δικό σου ελεύθερα (αν ξέρεις), για το iphone δες παραπάνω.

  @Μarinos: Νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί ότι θα πρέπει να δίνει η microsoft επιλογές, η αντιρρήσεις εστιάζονται στο γιατί πρέπει να κάνει δύσκολη αυτή την επιλογή και όχι στο γιατί θα πρέπει να μας δίνει το δικαίωμα να επιλέξουμε. Μην κρίνεις τον μέσο όρο όσων χρησιμοποιούν υπολογιστές με βάση τις δικές σου γνώσεις, θα απογοητευτείς από το επίπεδο του «απλού» χρήστη.

  @Red Garland: Θα διαφωνήσω μόνο στο ότι δεν φταίει η επιτροπή για την πολυπλοκότητα της υλοποίησης. Θα έπρεπε να θέσουν αυτοί τους όρους και τις προδιαγραφές της υλοποίησης στο μέτρο του τεχνικά εφικτού αντί να αφήσουν όλο το τεχνικό τμήμα στους μηχανικούς της microsoft.

  • Φίλε μου Γιώργο.. τυγχάνει να δουλεύω απο το 1997 στο IT και πίστεψέ με, ξέρω πως είναι οι απλοί χρήστες…

   Πές του να μπεί στο http://www.firefox.com και να κατεβάσει τον Mozilla Firefox και πές του πώς πέρα απο τον Firefox, υπάρχει και ο Chrome, οπου και αυτόν μπορεί να εγκαταστήσει …. όπως επίσης και τον Opera, ή τον Safari !!!

   …και πές μου εσύ τώρα, οτι είναι πιό εύκολος ΑΥΤΟΣ ο τρόπος, παρά ένα παραθυράκι, που να τα έχει ΟΛΑ.

   Είναι σαν να μου περιγράφεις ένα site και το περιεχόμενό του και να μην μου δίνεις το link…

   Tόσο απλά.

   • Είναι πιο εύκολος ο πρώτος τρόπος που περιγράφεις φίλε Μαρίνο γιατί πολύ απλά θα του έλεγα και τι να κάνει με το αρχείο που θα κατεβάσει.
    Θα ήταν πιο εύκολο αν στο διάλογο γινόταν η εγκατάσταση άμεσα πατώντας το κουμπί που λέει «εγκατάσταση» όπως και οι υπόλοιπες ενημερώσεις των windows αντί για να κατεβάζει απλά το εκτελέσιμο για την εγκατάσταση, επίσης θα ήταν και πιο δίκαιο αν θες αφού θα γινόταν άμεσα σεβαστή η επιλογή του χρήστη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στη βοήθεια άλλων στην περίπτωση που δεν έχει τις γνώσεις ή την εμπειρία να κάνει την εγκατάσταση μόνος του (σ’ αυτό το χρήστη απευθύνεται άλλωστε, όσοι ξέρουν να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα έχουν ήδη κάποιο περιηγητή της προκοπής).

    Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι το παραθυράκι αυτό είναι απλά ενημερωτικό, δεν έχει τίποτα άλλο παρά δεσμούς και δεν επιβάλει την επιλογή του χρήστη άμεσα στο σύστημα.

    Το τι επιλογή μπορεί να κάνει ένας χρήστης αυτού του επιπέδου τώρα είναι μια άλλη ιστορία, αλλά ο νόμος αυτόν ακριβώς έχει υποχρέωση να προστατέψει.
    Δεν θέλω να μειώσω τον «απλό» χρήστη, δεν μου αρέσει ούτε καν ο όρος γι’ αυτό χρησιμοποιώ εισαγωγικά αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που έκαναν οι δικηγόροι της microsoft ακυρώνοντας στην ουσία τη διαδικασία.

 12. Ωστόσο, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των Windows να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε browser επιθυμούν και ταυτόχρονα να προχωρήσουν, εάν το επιλέξουν, στην αντικατάστασή του ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας την «Οθόνη Επιλογής Browser».

  Μη σου πω πως θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο σε όλους τους κατασκευαστές Η/Υ. Καλό θα ήταν να βάλει και η Apple κάτι αντίστοιχο ώστε να επιλέγεις μεταξύ Safari ή άλλους.

 13. Ο κόσμος θέλει αυτοματοποιημένες διαδικασίες σαν αυτή που κάνει η Microsoft, και όχι τυφλοσούρτια..

  Εύγε στη Microsoft και δεν το ξανασυζητάω… Δεν υπάρχει και λόγος για να το ξανασυζητήσω.. όποιος δεν το θέλει απλά κάνει hide το συγκεκριμένο update και that’s all…

  Απλά κάποιοι απο αυτούς που συνέχεια ΖΗΤΑΝΕ διάφορα, καλά θα κάνουν να ρωτήσουν πρώτα τον εαυτό τους ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.

  • An πραγματικά πιστεύεις ότι ξέρει τι θέλει ο κόσμος ή ότι αυτό είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία τότε θα πρέπει να εργαστείς σε μια τεράστια εταιρεία όπως η Microsoft ή να αναθεωρήσεις τι ακριβώς σημαίνει αυτοματοποιημένη διαδικασία.

   Επίσης στα επιχειρήματα σου με λέξεις κλειδιά οπως εύγε, κάποιοι, διάφορα κλπ θα ήταν καλό να έχεις συγκεκριμένα επιχειρήματα και ονόματα.

   • Αυτοματοποιημένη διαδικασία λοιπόν, είναι να κατεβάζει ο κάθε χρήστης τον browser που προτιμά (ξέρει ή δεν ξέρει τη διαδικασία για να γίνει αυτό) , ή μάλλον καλύτερα να βάζει και τους έξι, εφτά browsers που κυκλοφορούν μονομιάς (αυτοματοποιημένη είπαμε οτι είναι ντε..!) και να συνεχίσει μετα απο όλα αυτά ανέμελος την περιπλάνησή του στο θαυμαστό κόσμο του Internet.

    Επίσης, εσύ που διαβάζεις όόόλα τα σχόλια, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εσύ θα πρέπει να καταλαβαίνεις σε ποιά σχόλια απευθύνομαι… Δεν νομίζω πως με κάθε σχόλιό μου, πρέπει να κάνω λίστα σε ποιούς απαντάω… έτσι δεν είναι?..

    Και πέρα απο τις “κλειδία” διάβασε και το ρεζουμέ των σχολίων μου, πιό πάνω τα γράφω πολύ καθαρά..

    Αν θέλεις να σου φτιάξω λίστα, θα σου φτιάξω μαζί και μία δώρο, με τα “μαργαριτάρια” που γράφεις κατα καιρούς..

    Σέβομαι αυτό που κάνεις, αλλα μάθε να ακούς και αντίθετες γνώμες αγαπητέ. Παν μέτρον άριστον…

   • Εξακολουθείς να μην έχεις επιχειρήματα και να θέλεις να το πας σε flame. Τα σχόλια είναι ανοιχτά για να σχολιάζεις όταν πρέπει και ότι με τύπου αναφορές για μαργαριτάρια. Επειδή ακριβώς σέβεσαι όπως λες τον χώρο που σου δίνει ένα βήμα να εκφράσεις την άποψη σου, αντίθετη ή σύμφωνη με το κύριο άρθρο δεν έχει σημασία, καλό θα ήταν χρησιμοποιείς επιχειρήματα και νούμερα όχι τύπου ειρωνεία ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

    Θα είμαι σαφής. Η κουβέντα δεν προάγεται με αυτό τον τρόπο. Flame δεν θα δημιουργηθεί. Αν επιμείνεις σε αυτό το είδος σχολίων τότε θα χάσεις το βήμα.

 14. Φαντάζομαι ασφαλώς οτι τα API του Internet Explorer θα παραμείνουν… τα συστατικά των windows πχ. media player θα εξακολουθήσουν να παίζουν με τον explorer ασχέτως αν ο χρήστης έχει προτιμήσει gecko…
  Ο όλος τρόπος επιλογής μου θυμίζει το firt run του Internet Explorer 8 που ρωτάει αν θέλεις να κρατήσεις τα default (live search, κλπ) ή να βάλεις τα δικά σου. Δε θα έπρεπε καν να ρωτάει.
  Θα έπρεπε ο χρήστης να βρεθεί έστω και με το ζόρι μπροστά στις επιλογές και όχι να έχει την επιλογή να αποφύγει τη διαδικασία

 15. 1. Πολύ καλό.. φαίνεται πως η Microsoft βάζει νερό στο κρασί της … (…θέλει δεν θέλει…) —> ΑΥΤΟ μου αρέσει περισσότερο λόγω Αμερικής vs. Ευρώπης.. Μην μας περνάνε και για μακάκες οι Αμερικάνοι…

  2. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ “Γιατί δεν μας αφήνει η Microsoft να βάλουμε όποιον browser γουστάρουμε και μας βάζει τον Internet Explorer ??!!!” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ “Γιατί η Microsoft κάνει τη ζωή μας δύσκολη και μας δίνει επιλογές..??”

  3. Εϊναι πολύ πιό εύκολο για έναν End User να ΕΠΙΛΕΓΕΙ web browser απο αυτό το παραθυράκι… που στο κάτω κάτω … είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ για ΤΥΦΛΟΥΣ !!!

  4. Πές του απλού χρήστη να μπεί στο http://www.firefox.com και να κατεβάσει τον Mozilla Firefox και πές του πώς πέρα απο τον Firefox, υπάρχει και ο Chrome, οπου και αυτόν μπορεί να εγκαταστήσει …. όπως επίσης και τον Opera, ή τον Safari !!!

  …και πές μου εσύ τώρα, οτι είναι πιό εύκολος ΑΥΤΟΣ ο τρόπος, παρά ένα παραθυράκι, που να τα έχει ΟΛΑ.

  5. Ο κόσμος θέλει αυτοματοποιημένες διαδικασίες σαν αυτή που κάνει η Microsoft, και όχι τυφλοσούρτια…

  Όλα αυτά λοιπόν που έγραψα στα προηγούμενα μου σχόλια, είναι απάντηση στο σχόλιό σου (“Εξακολουθείς να μην έχεις επιχειρήματα και να θέλεις να το πας σε flame”) . Τώρα, αν εσύ θεωρείς πως το πάω σε flame κτλ. κτλ. τί να σου πώ.. Δικό σου είναι το “βήμα” και κάνεις ό,τι θές. Εγώ τη γνώμη μου είπα…

  Επίσης, δεν είδα αριθμούς και νούμερα απο κανέναν σε αυτό το θέμα. Τί νούμερα να χρησιμοποιήσεις για αυτό το απλούστατο θέμα δλδ.

  Να ξαναπώ λοιπόν (πολιτισμένα) πως ΔΙΑΦΩΝΩ με το σχόλιό σου απο την αρχή, κάθετα και οριζόνται. Είναι απλά ΑΚΥΡΟ αυτό που λές (Έξυπνος τρόπος για την Microsoft και τους Ευρωπαίους δικηγόρους και νομοθέτες που έχουν ή δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για αυτό που θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ως συμπεριφορά χρήστη, entry level barrier κλπ. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες θα κληθούν να ξεβολευτούν από αυτό που τους ευχαριστεί και τους δουλεύει (λίγο ή πολύ) έτσι ώστε να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό με αμφίβολα αποτελέσματα και απροσδιόριστη επιτυχία κατά την εγκατάσταση. Όμορφη λύση βρήκε η Ευρώπη.) <– έλα τώρα πές μου πως το τελευταίο σου σχόλιο, είναι άκρως εμπεριστατομένο και χωρίς ΙΧΝΟΣ χλευασμού και ειρωνίας…

  . Σε ένα άλλο θέμα, μου έθιγες τον Internet Explorer 8 έναντι του Chrome. Ε λοιπόν, ο κόσμος θα γνωρίσει μέσω αυτού του "μονοπατιού" και αυτόν τον browser….!!! Τί άλλο θέλεις ??? (εκεί πήγαινε το σχόλιό μου για το να μας πούν κάποιοι τί θέλουν τελικά..)

Top

Show Buttons
Hide Buttons