Η συμφωνία έκλεισε, το Skype είναι πλέον της Microsoft

by Stefanos Kofopoulos • On 14-10-2011 • AT 1:05 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η συμφωνία έκλεισε, το Skype είναι πλέον της Microsoft

Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι η συμφωνία για την εξαγορά του Skype από την Microsoft είχε λήξει και πως το Skype ήταν ήδη πλέον ένα από τα υιοθετημένα παιδιά της. Λάθος, δικαστήρια, νόμοι και πολλοί ακόμοι παράγοντες έμπαιναν εμπόδιο αλλά κάπου εδώ τα προβλήματα έλαβαν τέλος. Τα δικαστήρια ενέκριναν την εξαγορά αυτή και πλέον η Microsoft μπορεί και επίσημα να πάρει στην αγκαλία της μια από τις μεγαλύτερες αλλά και καλύτερες εταιρίες στον χώρο του audio και video chatting. Ετοιμαστείτε για πολλές αλλαγές όπως ενσωμάτωση του Skype στα προιόντα της Microsoft αλλά και γιατί όχι, νέα feature και βελτιώσεις. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει σχέδια ακόμη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι αστειάκια για την εξαγορά κάθε φορά που πέφτει το δίκτυο του Skype. Εσείς πως νιώθετε για αυτή την εξαγορά; Πιστεύετε θα αλλάξει το Skype ή θα παραμείνει ίδιο;

Νέο: Ακολουθεί και το Ελληνικό press release για την εξαγορά του Skype από την Microsoft
Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Skype Global S.à r.l. Τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριστική συμφωνία, βάσει της οποίας η Microsoft θα προχωρούσε στην εξαγορά της εταιρίας διαδικτυακής επικοινωνίας Skype έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων, έφερε εις πέρας ο επενδυτικός όμιλος Silver Lake, ενώ η αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2011. Σημειώνεται ότι, η συμφωνία είχε προηγουμένως εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιριών.

Η Microsoft και η Skype θα παραμείνουν προσηλωμένες στον κοινό τους στόχο να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσα από όλες τις συσκευές, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αναβάθμιση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς χρήστες. Επιπλέον, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Skype ως νέου επιχειρηματικού τμήματος της Microsoft.

«Το Skype είναι μία υπηρεσία φαινόμενο και ένα brand που έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft. «Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα του Skype για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους – οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε».

Ο Tony Bates, CEO της Skype, θα αναλάβει άμεσα τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Skype της Microsoft, αναφερόμενος απευθείας στον Steve Ballmer. Το Τμήμα Skype θα συνεχίσει να προσφέρει τα υπάρχοντα προϊόντα σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Μακροπρόθεσμα, το Skype θα ενσωματωθεί σε μια σειρά προϊόντων της Microsoft προκειμένου αφενός να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερα κοινά και αφετέρου να ενισχυθεί η ανάπτυξή του ως ένα κορυφαίο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι του Skype θα συνεχίσουν να εργάζονται στα γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία βρίσκονται σε χώρες όπως η Εσθονία, η Τσεχία, η Ρωσία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Συνδυάζοντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν η Microsoft και το Skype, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε νέους τρόπους επικοινωνίας στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως», ανέφερε ο Tony Bates.«Μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο του Skype να φτάσει τους 1 δισ. χρήστες ημερησίως».
Με έτος ίδρυσης το 2003, η Skype εξαγοράστηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από την eBay και στη συνέχεια, το Νοέμβριο του 2009, εξαγοράστηκε από έναν επενδυτικό όμιλο, με επικεφαλής τη Silver Lake. Η Skype έχει καταγράψει εντυπωσιακή πρόοδο, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και νέες πηγές εσόδων, καθώς και στρατηγικές συνεργασίες, αποκτώντας τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το peer-to-peer δίκτυό της και συνθέτοντας μια εξαιρετική ομάδα ανώτατης διοίκησης.

Άλλα μέλη του επενδυτικού ομίλου που ηγείται η Silver Lake είναι οι ακόλουθες εταιρίες: eBay International AG, CPP Investment Board, Joltid Ltd. σε συνεργασία με την Europlay Capital Advisors και Andreessen Horowitz.
Επισημαίνεται ότι, σε κάποιες χώρες, η εν λόγω εξαγορά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση και θα ολοκληρωθεί επισήμως κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής εξέτασης.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδεχομένως να δούμε μια ενσωμάτωση του μέσα στο MSN messenger.

  2. Πιστευω πως τον πρωτο καιρο δεν θα αλλαξει πολλα η MS στο Skype, απλα θα το ενσωματωσει οσο περισσοτερο μπορει στις εφαρμογες της…

    Τωρα πιο μετα πιθανον να θελησει να διαφοροποιηθει, για καλυτερα ή για χειροτερα ο καιρος θα το δειξει…

  3. Μπορεί να γίνεται να μπαίνεις στο Skype με Hotmail χωρίς καινούριο register όπως γίνεται στο MSN.

  4. Μια πρώτη και αναμενόμενη μικρή αλλαγή: Removed Google product bundling

    http://www.filehippo.com/download_skype/changelog/10786/

  5. Ελπιζω να το φερουν γρηγορα στα Windows phone κινητα!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons