Η Microsoft παραδέχεται το ουσιαστικό τέλος του Windows Phone

by George Polyzos • On 09-10-2017 • AT 12:30 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Με μια σειρά από tweets ο Joe Belfiore, εκ των αντιπροέδρων της Microsoft, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά για το Windows 10 Mobile ή νέο hardware.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα, να διορθώνουμε bugs και να εκδίδουμε αναβαθμίσεις ασφαλείας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Belfiore. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, οι τελευταίες κινήσεις της Microsoft καθιστούσαν σαφές ότι η αμερικανική εταιρεία ουσιαστικά δεν αναπτύσσει νέα προϊόντα στον τομέα του mobile.

Η πλατφόρμα Windows Phone παραμένει αδρανοποιημένη για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς όμως η εταιρεία να παραδέχεται επίσημα την επιλογή της, μέχρι της αναρτήσεις Belfiore. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft προχώρησε πέρυσι σε δραστικό περιορισμό του τομέα κινητών τηλεφώνων, με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, στα πρόσφατα συνέδρια Build και Inspire, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, φάνηκε να μετακινείται από τη στρατηγική «mobile-first, cloud-first» προς όφελος αυτού που περιέγραψε σαν «intelligent cloud, intelligent edge». Αυτό το νέο πεδίο ενδιαφέροντος σημαίνει πρακτικά ότι η Microsoft εργάζεται πλέον στη λογική των πολλαπλών συσκευών και στις τεχνολογίες που κινούνται γύρω από το cloud, όχι απαραίτητα με την ανάμιξη των Windows.

O Belfiore παραδέχθηκε επίσης ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει μεταπηδήσει πλέον σε Android smartphone, όπως και ο Bill Gates λίγο νωρίτερα, ενώ ανέφερε ότι η Microsoft θα στηρίξει τους χρήστες Windows 10 που θέλουν να χρησιμοποιούν Android και iOS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Microsoft να αφήσει πίσω της το Windows Phone διαδραμάτισε το γεγονός ότι η προσπάθειά της δεν βρήκε ποτέ θερμή ανταπόκριση από τους developers με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ανεπάρκεια εφαρμογών. Όλα δείχνουν ότι η Microsoft πλέον επικεντρώνεται στην προσπάθεια να προσφέρει τις εφαρμογές της στις πλατφόρμες iOS και Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κλασική Microsoft. Μπαίνουμε σε μια αγορά με 5-6 χρόνια καθυστέρηση, ρίχνουμε ένα κάρο $$$ σε μιά μαύρη τρύπα και μετά από 3-4 χρόνια κουνάμε το μαντήλι στους χρήστες…

Top

Show Buttons
Hide Buttons