Η Microsoft παραδέχεται ότι το iPad επηρεάζει τις πωλήσεις netbook

by Stefanos Kofopoulos • On 05-11-2010 • AT 1:54 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Microsoft παραδέχεται ότι το iPad μειώνει τις πωλήσεις netbook

Δεν είναι ακριβώς πυρηνική φυσική για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει με το iPad και πως οι πωλήσεις επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις των netbooks. Αυτό που έχει αξία όμως είναι η παραδοχή του προβλήματος από την ίδια την Microsoft ή τουλάχιστον την Gavriella Schuster. Η general manager for Windows παραδέχτηκε ότι το iPad κανιβαλίζει τις πωλήσεις των netbooks, άρα και τις πωλήσεις της Microsoft και των Windows XP και Windows 7.

Το iPad κάνει πολλές δουλειές και έχει καλή διάρκεια μπαταρίας αλλά παραμένει μόνο στην κατηγορία των tablets. Ο ανταγωνισμός θα αργήσει να έρθει και οι καταναλωτές θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε ένα και μόνο προϊόν που κατέχει το 95% της αγοράς. Καλό το iPad και η δουλειά που έχει κάνει η Apple αλλά καλύτερος ο ανταγωνισμός και η κόντρα μεταξύ κατασκευαστών και προϊόντων όπως το Samsung Galaxy Tab, το webOS based Palm Tab που όλοι περιμένουμε και φυσικά τις πιο ώριμες εκδόσεις Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί δεν αναφέρετε το Archos 101?

  • Γιατί το μερίδιο αγοράς και το όνομα που έχει είναι μικρότερο από οτιδήποτε άλλο.

   • Μα Τιτανα, υπάρχει στην αγορά, είναι φθηνότερο κατά 50% από το Galaxy Tab, προσφέροντας τα ίδια (οκ, δεν έχει SAMOLED :P). Πιστεύω πως αξίζει ένα review στο pestaola.

   • Oops… my bad… 7άρα TFT έχει το Tab? Ok, για μένα έχει κλέψει την παράσταση το 101. Πιστεύω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα 2 tablets που αναφέρει το post.

   • Εδώ είναι το θέμα. Τι και αν κάνει 1002 πράματα, τι και αν έχει την μισή τιμή; Αν δεν είναι Apple δεν ασχολείται κανείς. Έτσι είναι δυστυχώς το marketing.

 2. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδι τότε το ένα μπορεί να επικαλύψει το άλλο. Για δουλειά πάντως (όση δουλειά μπορεί να γίνει σε έναν υπολογιστή με μικρή ισχύ/οθόνη) το iPad δεν μπορεί να αντικαταστήσει το netbook, δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να προσπαθεί να γράψει μερικές γραμμές κώδικα σε test editor ή εντολές σε ssh χωρίς πληκτρολόγιο. Προσωπικά θα ντρεπόμουνα να χρησιμοποιήσω το iPad στη δουλειά.

 3. Συγνώμη εάν δεν διατύπωσα σωστά. Δεν αναφέρθηκα στο iPad αλλά στο Galaxy Tab, το οποίο σε σχέση με το Archos υστερεί σε όλους τους τομείς ( κατά την δίκη μου άποψη)…

 4. Έχω μια εντύπωση ότι οι περισσότεροι εδώ δεν έχουν χρησιμοποιήσει Ipad.

  Έχουμε και λέμε:

  1. Στείλτε ένα μαιλ στον εαυτό σας με ένα ppt – απλούστερο φορματ παρουσίασης.
  ΔΕΝ ανοίγει.
  Στραβώνετε και αγοράζετε με 10 δολλάρια το keynote. Αν το ppt σας έχει transitions ή τίποτα embedded video, δεν ανοίγει σωστά.
  Ξεχάστε τα ωραία συνέδρια/δείχνω στον πελάτη κτλ. Μόνο υπό 2 συνθήκες: α. αγορά του keynote, β. όχι πολύπλοκα κόλπα. Παρουσιάσεις με mac δεν έχω τεστάρει.

  2. Zoom to text. ΔΕΝ υπάρχει. Μόνο το χυμαδερό pinch to zoom, που το κάνει να μην είναι ωραίο. Δεν έχω αγοράσει κάποιο λογισμικό που ΙΣΩΣ να το κάνει. Άρα και σαν συσκευή ανάγνωσης docs χωλαίνει.

  3. Βιβλία. Είναι εντελώς γελοίο σε μια οθόνη 9,7 να διαβάζω στις 7 περίπου ίντσες γιατί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος για να πιάνει όλη την οθόνη. Άμα ήθελα 7 ίντσες θα έπαιρνα το kindle. Αυτό συμβαίνει και με τις 3 εφαρμογές που δοκίμασα, ibooks, stanza και kindle.

  4. Φόρτιση. Χρειάζεσαι το ανόητο καλώδιο της apple. Όλοι οι φορτιστές πάνε σε mini-usb έχουμε βαρεθεί 30 φορτιστές για κάθε συσκευή. Με το παραπάνω καλώδιο φορτίζω το nexus, ένα άλλο κινητό που έχω, και το mouse.

  5. Ψυχαγωγικό surfing. Ανοίχτε το facebook. Chat πουθενά. Κάντε στο browser το κόλπο με το pop-up παράθυρο και δοκιμάστε. Έλα που δεν ανανεώνει, και θέλει ανανέωση χειροκίνητη μετά το κάθε σχόλιο. Εφαρμογή για το fb υπάρχει και είναι για iphone, άρα πιάνει μηδαμινό κομμάτι της οθόνης. Αν τη διπλασιάσεις σε μέγεθος βλέπεις μερικά κακάσχημα πιξελιασμένα γραφικά.

  6. Εφαρμογές. Οι εφαρμογές του iphone δείχνουν μαύρο χάλι, για τους λόγους που προανέφερα. Εκτός αν σου αρέσει να δίνεις τουλάχιστον 500 δολάρια για να βλέπει την εφαρμογή στις 4(!!) ίντσες. Το ipad έχει ελάχιστες εφαρμογές… Για να μην τονίζω μόνο τα αρνητικά, η εφαρμογή της Marvel για τα comic, είναι ασύλληπτη και έπρεπε να αποτελέσει το πρότυπο και για τα βιβλία. Skype για ipad δεν υπάρχει, βάζεις του iphone…

  7. Έλλειψη multitasking. Τα λέει όλα… Δεν μπορείς να είσαι συνδεδεμένος στο skype και να δεις mail…

  8. Υποστήριξη pdf. Μετά από πολλά βάσανα ο steve αποφάσισε ότι θα το υποστηρίξουν, τουλάχιστον μπορείς να διαβάσεις σχετικά άνετα. Ζουμ το text δεν έχει…

  Άρα, μετά από 2 μήνες με το ipad, δηλώνω απογοητευμένος.
  Το πήρα κυρίως για ebook reader, κατέληξα με μια 7αρα οθόνη…
  Κρατάω το pc υποχρεωτικά ανοιχτό για το το skype…
  ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν κάνει σχεδόν τίποτα σωστά, έτσι ώστε να δικαιολογεί τα χρήματα που πληρώνεις…

Top

Show Buttons
Hide Buttons