Η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την Nokia αλλά δεν προχώρησε

by Stefanos Kofopoulos • On 20-06-2013 • AT 5:46 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την Nokia αλλά δεν προχώρησε

Microsoft και Nokia βρέθηκαν πολύ κοντά για να συζητήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nokia από την εταιρεία του Steve Ballmer. Οι συζητήσεις έφτασαν σε προχωρημένο επίπεδο αλλά φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκαν πριν από μερικές ημέρες.

Microsoft Lumia 925 με Windows Phone 8 χωρις την Nokia

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Wall Street Journal, η Microsoft ήθελε να αγοράσει το κομμάτι της Nokia που κατασκευάζει smartphones και κινητά. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε οι συζητήσεις διεκόπησαν με τις πληροφορίες να αναφέρουν δύο λόγους. Πρώτον γιατί το ποσό της εξαγοράς που ζήτησε η Nokia ήταν μεγάλο και δεύτερον για την ανησυχία ότι το μερίδιο αγοράς της Nokia είναι εξαιρετικά μικρό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Nokia και Microsoft δεν πρόκειται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της Nokia.

Το ζήτημα που προκύπτει, αν τελικά οι δύο εταιρείες έχουν όντως συναντηθεί, είναι μεγαλύτερο ακόμα και από την εξαγορά της Nokia από την Microsoft. Αυτό γιατί η Nokia έχει μπει στην διαδικασία να πουληθεί ή έστω να πουλήσει κάποια από τα κομμάτια της εταιρείας. Αντίστοιχα η Microsoft βλέπει ότι πρέπει να αγοράσει το κομμάτι που αφορά την κατασκευή smartphones ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να προχωρήσει γρήγορα. Όπως ακριβώς κάνει η Apple και όπως ακριβώς έκανε το Google με την εξαγορά της Motorola.

Πώς θα σας φαινόταν αν η Microsoft αγόραζε την Nokia;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Nokia.

  2. Η εξαγορά είναι, για το κοινό, μια τυπική διαδικασία για τη Νοκια. Στην ουσία έχει “παντρευετεί” τη Microsoft η Νοκια. Κρίμα.

    • Δεν είναι και τόσο τυπική διαδικασία γιατί θα αλλάξουν πολλά σε επίπεδο “πολιτικής” στην αγορά των smartphones. Πρακτικά συμβαίνει αυτό ου περιγράφεις

  3. Η Nokia δεν είναι για πώληση! Μη ξεχνάτε ότι οι πωλήσεις με τα Lumia smartphone ανεβαίνουν!

Top

Show Buttons
Hide Buttons