Η Michelin και η πίεση ελαστικών

by Stefanos Kofopoulos • On 30-05-2007 • AT 2:29 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

michelin banner on kathimerini

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταιρείες κατασκευής ελαστικών φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά το θέμα πιέσης των ελαστικών. Μετά την καμπάνια της Bridgestone είδα banner με σχετικό θέμα από την Michelin. Στο site sostipiesi.com δίνονται οδηγίες για τα ωφέλη της σωστής πίεσης ελαστικών. Σε αντίθεση με την Bridgestone που δίνει έμφαση και στην προστασία του περιβάλλοντος, η Michelin επικεντρώνεται στους κινδύνους που κρύβουν τα “πολύ ξεφουσκωμένα λάστιχα” ή τα “ξεφουσκωμένα λάστιχα”. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν κάνει λόγο για τα ελαστικά που έχουν μεγαλύτερη πίεση από την κανονική. Anyway..

Στοιχεία από την Ένωση γαλλικών εταιριών αυτοκινητοδρομων, αναφέρουν ότι σχεδόν το 6% των θανάσιμων τροχαίων ατυχημάτων συνδέονται άμεσα με την κατάσταση των ελαστικών των οχημάτων. Το 2006, διαπιστώθηκε ότι 6 στους 10 Ευρωπαίους οδηγούς οδηγούν με ξεφούσκωτα ελαστικά, το 50% των οποίων παρουσίαζαν επικίνδυνα χαμηλή πίεση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το sostipiesi.com το έχω δει και σε διαφήμιση στην tv από την Michelin! Καλό είναι που κάνουν αυτήν την καμπάνια.

    Οι περισσότεροι οδηγοί με το που παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης όταν είναι να πάνε ταξίδι ελέγχουν τα λάστιχα γιατί τον έχουν πρόσφατο τον κανόνα αυτό από τις εξετάσεις, αλλά μετά από μερικούς μήνες το (παρ)αμελούν! Λες και ο έλεγχος των ελαστικών (και πολλά ακόμα!) είναι απλά μια απάντηση στις εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος και όχι μία αναγκαιότητα για την ασφάλεια του οδηγού και των γύρω του! Τι να πει κανείς…

  2. @DaNaH: Το τρομερό είναι ότι αν διαβάσεις την σελίδα στα ψιλά γράμματα λέει ότι η διαφορά πίεσης ήταν μεγαλύτερη των -0.5 bars. Δεν ήξερα ότι ακόμα και τόσο μικρή διαφορά είναι ικανή για προβλήματα!

Top

Show Buttons
Hide Buttons