Μία στις πέντε επιθέσεις DDoS διαρκεί από ημέρες έως και εβδομάδες

by George Polyzos • On 29-08-2015 • AT 8:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

DDOS-Attack

Πάνω από το 20% των επιχειρήσεων που δέχθηκαν επιθέσεις DDoS ανακάλυψε ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν από αυτές συνέχιζαν να υπάρχουν για αρκετές μέρες, έως και εβδομάδες, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab.

Οι συνέπειες μιας επίθεσης DDoS μπορεί να κυμαίνονται από την περιορισμένη πρόσβαση σε online υπηρεσίες μιας εταιρείας μέχρι και την παντελή έλλειψη της διαθεσιμότητάς τους. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι ένα μικρό περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες, οι οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 52.000 δολάρια έως 444.000 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

DDoS_cost_640

Οι ερευνητές ρώτησαν τους εκπροσώπους των εταιρειών που είχαν δεχθεί επίθεση DDοS για τη διάρκεια της επίθεσης και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία των ιστότοπων, των υπηρεσιών ή των υποδομών της εταιρείας. Όπως αποδείχθηκε, στο 13% των περιπτώσεων, η επίθεση προκάλεσε την πλήρη αποτυχία φόρτωσης ενός πόρου, ενώ το 52% ανέφερε σημαντικές καθυστερήσεις στη διάρκεια φόρτωσης υπηρεσιών. Για το 33% των ερωτηθέντων υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στη φόρτωση σελίδων, ενώ το 29% των επιθέσεων οδήγησε στην αποτυχία υλοποίησης ορισμένων συναλλαγών μέσω μιας υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, η επίθεση DDoS ενάντια στο φινλανδικό χρηματοπιστωτικό όμιλο OP Pohjola ήταν μια τυπική περίπτωση παρατεταμένης επίθεσης. Ως αποτέλεσμα αυτής, οι πελάτες δυσκολεύονταν να αποκτήσουν πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της OP Pohjola για πάνω από 6 μέρες.

DDos_cost-v5-1b

Σε περίπτωση μιας επίθεσης DDoS, το Kaspersky DDoS Protection επιτρέπει στις εταιρείες να ανακατευθύνουν προσωρινά την κίνηση των δεδομένων μέσω μιας εναλλακτικής διαδρομής, στην οποία τα δεδομένα περνούν μέσα από κέντρα καθαρισμού, τα οποία φιλτράρουν τα junk αιτήματα και διαβιβάζουν μόνο τα έγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση μιας υπηρεσίας ή ενός ιστότοπου μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια και αξιοπιστία, ακόμα κι όταν μια επίθεση είναι σε εξέλιξη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons