Μία κακή επένδυση κόστισε 9 δισ. δολάρια στην Apple

by Nikos Kaimakamis • On 01-01-2019 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Μπορεί τα κεφάλαια της Apple να μοιάζουν ανεξάντλητα, αλλά οι κακές επενδύσεις ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για τον αμερικανικό κολοσσό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, μία τέτοια κακή επένδυση της Apple ήταν η αιτία που έκανε την εταιρεία να ζημιωθεί με το ποσό των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια του 2018. Ο λόγος της ζημίας ήταν η απόφαση της Apple να προβεί στην επαναγορά ιδίων μετοχών, οι οποίες, όμως, έχασαν σε αξία, με αποτέλεσμα η Apple να εμφανιστεί ζημιωμένη στο τέλος της χρονιάς σε αυτό το πεδίο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal, η Apple έκανε αγορά ιδίων μετοχών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, αποκτώντας και πάλι μετοχές συνολικής αξίας 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τωρινή αξία των μετοχών αυτών διαμορφώνεται σε 54 δισεκατομμύρια δολάρια, επομένως η Apple εμφανίζεται ζημιωμένη στο τέλος της χρονιάς.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τόσο η Apple, όσο και άλλες αμερικανικές εταιρείες προέβησαν σε επαναγορά ιδίων μετοχών κατά τους πρώτους μήνες του 2018, μετά από τη μείωση φόρων που πέρασε η κυβέρνηση Τράμπ στις ΗΠΑ και λειτούργησε ως κίνητρο για τις αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να φέρουν έσοδα από ξένες αγορές πίσω στην αμερικανική αγορά, με τη μέθοδο της επαναγοράς ιδίων μετοχών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons