Μία επίθεση DDoS ίσως στοιχίσει πάνω από… 1,6 εκατομμύρια δολάρια

by George Polyzos • On 09-10-2016 • AT 10:19 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Internet

DDOS-Attack

Σύμφωνα με την έρευνα «Corporate IT Security Risks 2016» μια και μόνο επίθεση DDoS μπορεί να στοιχίσει σε μια εταιρεία πάνω από 1,6 εκατομμύρια δολάρια, αν και το μέγεθος αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ανιχνεύεται η επίθεση.

Εταιρείες διαφόρων μεγεθών που δέχτηκαν επιθέσεις DDoS κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ρωτήθηκαν για το ύψος των δαπανών που προέκυψαν από αυτές. Όπως αποδείχτηκε, για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (20% και 19% αντίστοιχα), οι μεγαλύτερες δαπάνες προκλήθηκαν από αλλαγές στην πιστοληπτική και ασφαλιστική τους αξιολόγηση, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη ότι πολλές επιθέσεις DDoS γίνονται δημοσίως γνωστές.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, οι μεγαλύτερες δαπάνες από επιθέσεις DDoS αφορούσαν σε πληρωμές υπερωριών για τους εργαζόμενους (17%). Ακόμη, οι επιθέσεις DDoS αναφέρθηκαν ως μία από τις πέντε κορυφαίες απειλές που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τις εταιρείες να προσλάβουν νέους υπαλλήλους. Ειδικότερα, το 37% των οργανισμών που έπεσαν θύματα τέτοιων επιθέσεων σχεδιάζουν ήδη να αυξήσουν σημαντικά το προσωπικό τους στο τομέα της Πληροφορικής.

Άλλα σημαντικά κόστη που σχετίζονται με επιθέσεις DDoS περιλάμβαναν τις αποζημιώσεις πελατών (12%), την αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής και λογισμικού (10%), την εκπαίδευση του προσωπικού (10%) και τα έξοδα δημοσίων σχέσεων για την αποκατάσταση της φήμης μιας εταιρείας (9%). Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μέσο κόστος μιας επίθεσης DDoS περίπου στα 106.000 δολάρια για μικρότερες εταιρείες και μέχρι και πάνω από 1,6 εκατομμύρια δολάρια για μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ένα σημαντικό εύρημα της μελέτης ήταν ότι αν μια επίθεση ανιχνευτεί στις πρώτες 24 ώρες, τα έξοδα μπορεί να είναι σχεδόν τα μισά σε σύγκριση με μια επίθεση που ανιχνεύεται πάνω από μια ημέρα αργότερα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και τη B2B International και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από 25 χώρες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons