Το Facebook, ο Sir John Sawers και η MI6

by Stefanos Kofopoulos • On 06-07-2009 • AT 11:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

man holding magnifying glass infront of his face

Το Facebook είναι το ίδιο για όλους, ακόμα και αν πρόκειται για τον Sir John Sawers ή αλλιώς αρχηγός της MI6 σε λίγο καιρό. Η ιστορία είναι τόσο απλή και καθημερινή και περιλαμβάνει την γυναίκα του Sawers να χρησιμοποιεί το Facebook όπως οι περισσότεροι από εμάς: φωτογραφίες, σχόλια για φίλους και παρέες, διακοπές κλπ. Όταν όμως οι φίλοι του ζευγαριού και ο άντρας της σχέσης πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της μυστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πράγματα μπλέκονται λίγο.

Το γεγονός σχολιάζεται ως σημαντικό ζήτημα ασφάλειας σε σημείο που οι πληροφορίες που κάποιοι αποκόμισαν από το προφίλ της γυναίκα του Sir John Sawers, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τον εκβιάσουν ακόμα και τώρα, στην θέση του διπλωμάτη και πρέσβη της Αγγλίας στα Ηνωμένα Έθνη. Αν κάποιος που ενδιαφερόταν για την προσωπική ζωή του Sawers, περίμενε το Facebook για να μάθει λεπτομέρειες μάλλον αυτός ο κάποιος δεν είναι αρκετά σημαντική απειλή για την Αγγλία και τον ίδιο.

Προφανώς το όνομα και οι επαγγελματικές ιδιότητες του John Sawers είναι ικανές να προκαλέσουν πρόβλημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά όπως είπα και πριν, το Facebook είναι το ίδιο για όλους. Το επίπεδο ασφαλείας, η ποσότητα των πληροφοριών και με ποιους της μοιραζόμαστε δεν ξεχωρίζει τον αρχηγό της MI6 από τον αρχηγό της ΕΥΠ ή εμένα. Επίσης, το ίδιο είναι για όλους, ο τρόπος που υπάρχουμε και κοινωνικοποιούμαστε online ή αλλιώς social graph. Δηλαδή οι σχέσεις των ανθρώπων στα διάφορα social network services όπως το Facebook. Είμαστε αυτό που είμαστε και υπάρχουμε όπως θέλουμε οι άλλοι να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουμε, εξαιτίας των σχέσεων που έχουμε με συγγενείς, φίλους και γνωστούς online.

Για αυτό άλλωστε το Facebook αποφάσισε άλλαξε το layout, παρουσίασε το stream (ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο), ξεκίνησε τα suggestions (δεν συσχετιζόμαστε μόνο με ανθρώπους αλλά και brands), παρουσίασε τα friends list, κάνει αλλαγές στο publisher κλπ. Τρόποι και εργαλεία για καλύτερη διαχείριση και διάχυση της πληροφορίας σε όσους θέλουμε, όταν το θέλουμε, αν το θέλουμε.

[via, photo via andercismo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons