Μήνυση στο Spotify για 150 εκ. δολάρια

by Nikos Kaimakamis • On 06-01-2016 • AT 11:14 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

judge

Το Spotify μηνύεται από δημιουργούς που έχουν ανεβάσει σε αυτό τα τραγούδια τους, για δικαιώματα αξίας έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η κατηγορία που βαραίνει το Spotify αναφέρεται στο streaming μουσικής που είχε προστασία από δικαιώματα, αλλά το μουσικό δίκτυο δεν πλήρωσε τα ανάλογα ποσοστά στους κατόχους των δικαιωμάτων. Η μήνυση κατατέθηκε στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια και αναφερόταν στα κομμάτια “Get on Down the Road,” “Almond Grove,” “King of Bakersfield” και “Tonight I Cross the Border”, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διανεμηθεί έως και σε 75 εκατομμύρια χρήστες.

Για κάθε τραγούδι ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο έως και 150.000 δολαρίων, ενώ το Spotify, από την πλευρά του, τονίζει ότι ειδικά στις ΗΠΑ είναι πολλές φορές εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι νόμιμοι δικαιούχοι των δικαιωμάτων όλων των τραγουδιών που διακινούνται μέσω streaming. Σύμφωνα με το Billboard, το Spotify έχει αποθέματα από 17 έως και 25 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να πληρώνει δικαιώματα για τέτοιες περιπτώσεις τραγουδιών.

Η μήνυση προς το Spotify γίνεται από τους Camper Van Beethoven και τον frontman των Cracker, David Lowery, σε συνεργασία με τη νομική εταιρεία Michelman & Robinson. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε κάποια πληροφορία για το πότε θα εκδικαζόταν η εν λόγω υπόθεση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons