Μήνυση στα social media από θύμα των επιθέσεων στο Παρίσι

by Nikos Kaimakamis • On 16-06-2016 • AT 2:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

social media terrorism

O πατέρας μίας κοπέλας που έχασε τη ζωή της στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μήνυσε τα πιο γνωστά social media. 

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του Reynaldo Gonzalez, τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Google και Twitter βοήθησαν την επικοινωνία μεταξύ των μελών και των υποστηρικτών του ISIS που διενέργησαν τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Τα social media, θεωρούνται ως ένα μέσο διάδοσης της ισλαμιστικής προπαγάνδας, σύμφωνα με το σκεπτικό της μήνυσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής ανυποψίαστων θυμάτων, όπως ήταν η κόρη του Gonzalez.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράγοντες της γαλλικής Κυβέρνησης έχουν ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους των social media, καθώς και με στελέχη της Apple και της Microsoft, με σκοπό να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της διάδοσης της προπαγάνδας από διάφορα online μέσα.

Για τον Gonzalez, οι κινήσεις αυτές είναι ετεροχρονισμένες και δεν θεωρούνται αρκετές ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο. Τα δίκτυα των Facebook, Twitter, Google κατηγορούνται ότι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αφήνουν εξτρεμιστικά δίκτυα, όπως αυτό του ISIS, να στρατολογούν νέους φανατικούς ή να προωθούν τις ακραίες θέσεις τους.

Κανένα από τα social media που κατηγορούνται, παρόλα αυτά, δεν αναγνωρίζει μερίδιο ευθύνης και σπεύδουν όλα να τονίσουν ότι λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να εξαλείψουν το φαινόμενο της διάδοσης προπαγάνδας μίσους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons