Μη ικανοποιητικές πωλήσεις iPhone καταγράφει η Apple

by Nikos Kaimakamis • On 27-01-2016 • AT 12:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iPhone-6S-vs-iPhone-6S-Plus

H Apple έδωσε τα στοιχεία της οικονομικής της πορείας για το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπου οι πωλήσεις του iPhone δεν εμφανίζονται ικανοποιητικές. 

Συνολικά, η αύξηση πωλήσεων για το iPhone από πέρυσι ήταν μόλις 0.4%, με την Apple να καταφέρνει να πουλήσει 74,8 εκατομμύρια νέα iPhone σε όλο τον κόσμο μέσα στους πρώτους μήνες του χρόνου. Οι πωλήσεις του iPad σημείωσαν πτώση της τάξης του 25%.

Στο οικονομικό πρώτο τρίμηνο της, η Apple, πούλησε 16,1 εκατομμύρια iPad και 5,3 εκατομμύρια υπολογιστές Mac.  Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτές οι πωλήσεις είναι κατώτερες των αναμενόμενων, στοιχείο που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο της Apple.

Παρόλα αυτά, με καθαρά χρηματικούς όρους, η Apple κινήθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αφού συγκέντρωσε έσοδα 75,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου οικονομικού της τριμήνου για το 2016.

Οι πωλήσεις του iPhone δεν είναι εκείνες που περίμενε η Apple και αυτό εκτιμάται ότι έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά της αποτελέσματα. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της Apple, έγινε επίσης γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία έχει πλέον σε όλο τον κόσμο 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές.

Μέσα στον αριθμό αυτό που δίνει η Apple περιλαμβάνονται όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις διάφορες υπηρεσίες της. Τέλος, ο CEO της Apple, Tim Cook, στο πλαίσιο της ομιλίας του μίλησε θετικά για τις πιθανές εφαρμογές που έχει το virtual reality, δείχνοντας ότι η Apple θέλει να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons