Μέθοδος επίσπευσης φόρτισης συσκευών από την Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 28-12-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To Samsung Advanced Institute of Technology αναπτύσσει μία μέθοδο με χρήση γραφενίου, η οποία θα κάνει πιο γρήγορη τη φόρτιση των συσκευών. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών της Samsung, η μέθοδος αυτή θα κάνει μία κοινή μπαταρία ιόντων Λιθίου να φορτίζει έως και 5 φορές ταχύτερα από σήμερα, με προφανές όφελος στη χρηστικότητα των συσκευών που τη χρησιμοποιούν για την αυτονομία τους. Η πηγή αυτής της μικρής επανάστασης στη φόρτιση των μπαταριών είναι το γραφένιο, το πολλά υποσχόμενο υλικό που εκτιμάται ότι θα βρει χρήση σε ποικίλες εφαρμογές στο κοντινό μέλλον.

Με την προσθήκη του ανθεκτικού γραφενίου, μία μπαταρία θα μπορεί να αντέχει και σε σημαντικά μεγαλύτερες θερμοκρασίες, στοιχείο που θα τις καθιστά ιδανικές για χρήση στα αυτοκίνητα, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει και την παραγωγή περισσότερων και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οι ερευνητές της Samsung χρησιμοποίησαν Πυρίτιο, με τη βοήθεια του οποίου κατάφεραν να συνθέσουν τρισδιάστατο γραφένιο, ή μπάλες γραφενίου, όπως τις αποκαλούν, προκειμένου να γίνουν αυτές η άνοδος και η κάθοδος των μπαταριών ιόντων Λιθίου.

Το γραφένιο είναι ένα υλικό εξαιρετικά αγώγιμο και ανθεκτικό, με πολλά φυσικά και χημικά πλεονεκτήματα, αποτελώντας τον στόχο πολλών ερευνητικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αποδεικνύει και η σπουδή της Samsung πάνω σε αυτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons