Μετατροπή αεροσκαφών σε μητρικά σκάφη για drones

by George Polyzos • On 14-11-2014 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

DARPA Drone Carrier

Η DARPA ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εύρεσης τρόπων μετατροπής υπαρχόντων αεροσκαφών μεγάλου μεγέθους σε μεταφορείς drones, τα οποία θα μπορούν να εξαπολύουν κατά κύματα από ασφαλή απόσταση.

Σε επίσημη δήλωσή του ο διευθυντής προγράμματος της DARPA, Dan Patt, δήλωσε: «Θέλουμε να βρούμε τρόπους να κάνουμε τα μικρότερα αεροσκάφη περισσότερο αποτελεσματικά και μία πολλά υποσχόμενη ιδέα είναι να μετατρέψουμε σε “ιπτάμενα αεροπλανοφόρα” ήδη υπάρχοντα, μεγάλα αεροσκάφη, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις».

Στην αρχική  RFI (Request for Information) που εξέδωσε η Defense Advanced Research Projects Agency, ζητείται από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποδείξουν «εφικτές λύσεις ικανότητας εκτόξευσης και περισυλλογής μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα επιχειρούν από μεγαλύτερες πλατφόρμες». Σαν πιθανές πλατφόρμες προσδιορίζονται αεροσκάφη όπως τα μεταγωγικά C-130 ή τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 και B-52.

Το πρόγραμμα, προβλέπει την ανάπτυξη ειδικών συστημάτων εξαπόλυσης και περισυλλογής των drones μετά την πραγματοποίηση της αποστολής, με τις λιγότερες δυνατές μετατροπές στα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη.

Όπως σημειώνει το Ars Technica, η DARPA έχει ορίσει και τις τεχνικές προδιαγραφές για τα μεταφερόμενα drones, τα οποία πέρα από την ικανότητα μεταφοράς συγκεκριμένου όγκου οπλισμού, θα πρέπει να είναι και χαμηλού κόστους ώστε να μπορούν να κατασκευάζονται σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της DARPA τα πρώτα συστήματα αναμένεται να είναι έτοιμα για πτητικές δοκιμές μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons