Μετάφραση με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη από τη Systran

by Nikos Kaimakamis • On 25-11-2016 • AT 3:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

artificial intelligence earth

Η Systran εφαρμόζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του machine learning και των νευρωνικών δικτύων για πιο αξιόπιστες μεταφράσεις. 

Η Systran λανσάρει το εργαλείο PNMT, το όνομα του οποίου προκύπτει από τις λέξεις Pure Neutral Machine Translation, με σκοπό να ενισχύσει τη διαδικασία μεταφράσεων σε επιχειρήσεις και απλούς χρήστες. Η γαλλική εταιρεία σημειώνει ότι το εργαλείο της, το οποίο είναι βασισμένο σε υψηλή τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη, φέρνει πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα, σε σημείο που να θεωρεί ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και έναν άνθρωπο μεταφραστή.

Για τη Systran το εργαλείο είναι σε θέση να κατανοήσει το νόημα της πρότασης που μεταφράζει και να παράγει έτσι ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε αντίθεση με αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, όπου το λογισμικό μετάφρασης συχνά παρήγαγε φράσεις που ήταν αδόκιμες στην γλώσσα που μετέφραζε. Τα νευρωνικά δίκτυα μοιάζουν με εκείνα που χρησιμοποιεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος, με αποτέλεσμα η τεχνητή νοημοσύνη του εργαλείου της Systran να μπορεί να κατανοήσει καλύτερα το κείμενο που μεταφράζει.

Η Systran εμφανίζεται να είναι πολύ υπερήφανη για το λογισμικό που έχει αναπτύξει, το οποίο σημειώνει ότι μπορεί να βελτιώνεται όσο περισσότερο χρησιμοποιείται σε πραγματικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή, το λογισμικό της Systran έχει δοκιμαστεί σε 140 διαφορετικούς γλωσσικούς συνδυασμούς.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons