Μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο με το BabelOn

by Nikos Kaimakamis • On 26-06-2017 • AT 11:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To BabelOn είναι ένα startup από το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο προσπαθεί να κάνει μετάφραση και επεξεργασία φωνής σε πραγματικό χρόνο. 

Οι δημιουργοί του BabelOn θέλουν να κάνουν εύκολη διαδικασία την μετάφραση σε μια άλλη γλώσσα, άμεσα και χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Αυτό γίνεται εφικτό με έναν συνδυασμό λογισμικού και υλικού. Ένα από τα πλεονεκτήματα του BabelOn είναι ότι η μετάφραση σε κάποια άλλη γλώσσα γίνεται με τη δική σας αναδημιουργημένη φωνή και όχι με κάποια συνθετική φωνή, όπως συμβαίνει σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η BabelOn εκτιμά ότι η συσκευή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις όπως η μετάφραση ταινιών και video games, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μπορεί να γίνεται μετάφραση σε όλες τις περιστάσεις με τη φωνή σας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, η BabelOn βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα, ενώ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ένα στούντιο παραγωγής video games που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της.

Ο κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του BabelOn Language Information Profile, ή BLIP, μέσα από την ανάγνωση κειμένων σε διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις, προκειμένου να αναλύεται η αναπνοή και η εκφορά του λόγου, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει σωστά η αναπαραγωγή της σε άλλες γλώσσες. Σε πρώτη φάση, η BabelOn κάνει μεταφράσεις μεταξύ αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών, γερμανικών, πορτογαλικών, κινέζικων, ιαπωνικών και χίντι.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons