Μετά το Brexit έρχεται η ενίσχυση της παρακολούθησης

by Nikos Kaimakamis • On 22-11-2016 • AT 11:13 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

camera-head-man-uk

Το Brexit φέρνει και εσωτερικές αλλαγές στη Βρετανία, η οποία θέλει να ενισχύσει το πλέγμα των μεθόδων παρακολούθησης των πολιτών. 

Οι κάμερες παρακολούθησης και τα κέντρα διαχείρισης πληροφοριών δεν είναι κάτι νέο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά στην μετά το Brexit εποχή, όλα αυτά δείχνουν να ενισχύονται σε ανησυχητικό βαθμό. Ένας νέος νόμος, ο οποίος είχε προταθεί και το 2012 από την Τερέζα Μέι και είχε αποτύχει δύο φορές να περάσει, έρχεται τώρα να γίνει νόμος του κράτους, με την Τερέζα Μέι να κατέχει πλέον τη θέση του Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Οι ομάδες που υπερασπίζονται τις ατομικές ελευθερίες διαμαρτύρονται για το νέο νόμο, ο οποίος θα υποχρεώνει τους παρόχους Internet να καταγράφουν το ιστορικό δραστηριότητας όλων των πελατών τους στο web, σε πραγματικό χρόνο για ένα έτος. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να τα εκμεταλλευθούν διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος υποχρεώνει τους Internet Service Providers να αποκρυπτογραφούν στοιχεία της δραστηριότητας του χρήστη μετά από απαίτηση της Κυβέρνησης.

Το κακό είναι ότι η αγγλική Κυβέρνηση δεν έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πώς θα ακολουθεί τις εν λόγω διαδικασίες. Ουσιαστικά, ο νόμος επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες το hacking των υπολογιστών και των συσκευών των πολιτών. Ο νόμος θεωρείται αδιανόητος για μία αστική δημοκρατία και κάνει πολλές ομάδες πολιτών, αλλά και επαγγελματίες να ανησυχούν για την επόμενη ημέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με το ZDNet.

O νόμος αυτός αναμένεται να πάρει και την βασιλική έγκριση μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο νόμος δεν προτείνεται λόγω Brexit όπως ο τίτλος του άρθρου αφήνει να εννοηθεί. Ο νόμος έχει προταθεί προ ετών από ΕΕ και τώρα η Βρετανική κυβέρνηση τον εισάγει γιά ψήφιση. Οι ίδιοι πάνω κάτω νόμοι θα ισχύσουν παντού σε ΕΕ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons