Μέσα αποθήκευσης στα 10 ΤΒ και σε όλα τα μεγέθη

by Nikos Kaimakamis • On 20-07-2016 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

seagate_10tbers

Η Seagate παρουσίασε δίσκο για desktops στα 10 ΤΒ, ενώ ίδια χωρητικότητα έχει και ένα μέσο αποθήκευσης που έδειξαν ερευνητές στην Ολλανδία.

Τα νέα μοντέλα της Seagate εκτοξεύουν τη συνολική χωρητικότητα στα 10 ΤΒ, ικανοποιώντας έτσι όλες τις ανάγκες αποθήκευσης. Στη χωρητικότητα αυτή είναι διαθέσιμα τα μοντέλα που ανήκουν στις σειρές Seagate Barracuda Pro, IronWolf και SkyHawk. Πρόκειται για εκδόσεις σκληρών δίσκων που μπορούν να βρουν τη θέση τους σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο μεγάλες χωρητικότητες σε ένα οικιακό desktop μπορεί να το μετατρέψει σε έναν οικιακό fileserver. H τιμή, σε αυτή τη φάση, δεν είναι χαμηλή, καθώς το μοντέλο Barracuda Pro κοστολογείται στα 540 δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά αναμένεται να πέσει καθώς θα εδραιώνεται η κυκλοφορία τους στην αγορά.

Από την άλλη μεριά, μια ομάδα Φυσικών από την Ολλανδία ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό μέσο αποθήκευσης το οποίο αποτελείται από άτομα χλωρίου που βρίσκονται σε μια μικρή μεταλλική επιφάνεια. Η διάταξη των ερευνητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Delft της Ολλανδίας μπορεί να χωρέσει 10 ΤΒ δεδομένων στην επιφάνεια ενός τετραγωνικού εκατοστού.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η διάταξη αυτή απαιτεί την διατήρηση της θερμοκρασίας στους -198 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σμίκρυνση των μέσων αποθήκευσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons