Μερίδιο αγοράς σχεδόν στο 12% για τα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 02-02-2016 • AT 12:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows-10-cortana

Τα Windows 10 συνεχίζουν να αποκτούν ολοένα και περισσότερους χρήστες, με το μερίδιό τους στην αγορά να φτάνει πλέον στο 11,85%. 

Με το ποσοστό που έχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά τα Windows 10 ανταγωνίζονται τα Windows 8.1 και έχουν ξεπεράσει τα Windows XP. Από την επίσημη έναρξη της κυκλοφορίας των Windows 10 έχουν περάσει έξι μήνες και πλέον αριθμούν τους 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft.

H εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις για το νέο λειτουργικό της σύστημα, με απώτερο στόχο της να βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές σε δυο με τρία χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία.

os_market_share_january_2016

Σύμφωνα με το Venture Beat, τα Windows 10 καταφέρνουν να κερδίζουν περίπου 1% σε μερίδιο αγοράς κάθε μήνα, στοιχείο που πιστοποιεί την ανοδική τους πορεία. Το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι τα Windows 7, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται εγκατεστημένα στους μισούς υπολογιστές στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 52,47%.

Το μερίδιο αγοράς του Mac OS βρίσκεται στο 5,77%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Netmarketshare. Εκτιμάται ότι τα ποσοστά αυτά θα αλλάζουν σταδιακά, με τα Windows 7 να χάνουν σε μερίδιο αγοράς καθώς αυξάνεται το πλήθος των χρηστών τους που κάνουν upgrade σε Windows 10 μέσα από την προτροπή της Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons