Mercedes BlueZERO Concept

by dkalo • On 16-12-2008 • AT 12:09 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Mercedes BlueZERO Concept

Στις 11 του Γενάρη ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου στο Detroit, στην πάλαι ποτέ Μέκκα της αυτοκίνησης. Εκεί έχει επιλέξει να παρουσιάσει η Mercedes το BlueZERO Concept. Ένα κατά βάση ηλεκτρικό αυτοκίνητο που όμως έχει διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που έχουμε συνηθίσει.

Δηλαδή, δεν στοχεύει στην μεγάλη αυτονομία αλλά σε μικρές περιόδους φόρτισης και κατά συνέπεια και μικρές αποστάσεις. Βέβαια, αυτη η διαφορετική φιλοσοφία πιθανότατα ταιριάζει σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς, οπότε η Γερμανική εταιρία δεν θα μπορούσε παρά να ετοιμάσει κάποιες ακόμα εκδόσεις του αυτοκινήτου που δεν θα είναι μόνο ηλεκτροκίνητες αλλά θα έχουν έναν ακόμα κινητήρα, στην περίπτωση που χρειάζεται ο οδηγός μεγαλύτερη αυτονομία.

Η πρώτη έκδοση είναι η E-Cell Plus που είναι ίδια με την έκδοση E-Cell που περιγράψαμε πιο πάνω, αλλά τροφοδοτείται και με τον κινητήρα του Smart ForTwo αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 600 χιλιόμετρα από τα 200 της BlueZERO E-Cell. Αν τώρα κάποιος θέλει και αυξημένη αυτονομία αλλά και μηδαμινές εκπομπές καυσαερίων και ρύπων στο περιβάλλον, μπορεί να επιλέξει την έκδοση F-Cell.

Mercedes BlueZERO Concept

Αυτή η έκδοση του αυτοκινήτου τροφοδοτείται, πέραν του ηλεκτροκινητήρα, και από έναν κινητήρα καύσης υδρογόνου που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα μόνο σταγονίδια νερού. Η αυτονομία αυτής της έκδοσης μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χιλιόμετρα.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του αυτοκινήτου, πρόκειται για ένα Concept. Το πιθανότερο είναι πώς δεν θα φτάσει σε κάποια γραμμή παραγωγής αλλά σκοπός της εταιρίας είναι να μετρήσει τις αντιδράσεις του αγοραστικού κοινού και να καταλάβει καλύτερα τι ζητάει η αγορά. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι πως δεν βρισκόμαστε πολύ μακριά από την μέρα που αυτό, ή κάποιο άλλο παρόμοιο αυτοκίνητο, θα βρίσκεται στο garage μας.. Μέχρι όμως να ‘ρθει αυτή η μέρα, ας δούμε το video που έδωσε στην κυκλοφορία η ίδια η Mercedes.

Mercedes BlueZERO Concept

[[via]]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απογοητευτικό όλο αυτό το concept με τις μικρές αποστάσεις. Failure από την στιγμή που το μέλλον των αυτοκινήτων έχει ήδη κατασκευαστεί, και είναι σε beta στην California… Είμαι μεγάλος Merc fan όμως this is the future. http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/

  • Ναι το Honda είναι απίστευτο όπως και η BMW αλλά μέχρι να γίνουν mainstream έχουμε πολύ καιρό ακόμα και παράλληλα πρέπει να καλυφθούν κομμάτια της αγοράς.

  • Όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι ακόμα είτε σε Concept είτε σε Beta μορφή όπως πολύ σωστά είπες. Γίνονται καθαρά για να γίνει διερεύνηση των αγοραστικών θέλω των καταναλωτών. Ακόμα και το clarity έχει πολύ δρόμο μέχρι την στιγμή που θα γίνει έστω και λίγο mainstream.

   Προσωπικά πιστεύω ότι για να μπορέσει να γίνει mainstream μία τεχνολογία τόσο πρωτοποριακή πρέπει να περάσει από επιτυχημένα μοντέλα (βλέπε Golf TwinDrive http://www.pestaola.gr/volkswagen-goes-green-with-golf-twindrive/) και να υιοθετηθεί σιγά σιγά. Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι καταναλωτές είναι, έστω και λίγο, τεχνοφοβικοί και θα προτιμήσουν την σίγουρη τεχνολογία της βενζίνης ή του πετρελαίου. Οπότε, θεωρώ πιο λογική την υβριδική τεχνολογία παρά τις τόσο ριζοσπαστικές επιλογές.

 2. Ωχ, ξέχασα να πω, thanks dkalo for the presentation !
  @titanas, I guess that’s what they might be thinking as well…

Top

Show Buttons
Hide Buttons