Προβλήματα στους κατασκευαστές μνήμης

by Stefanos Kofopoulos • On 10-10-2008 • AT 3:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

dram memory

Η παγκόσμια οικονομία πάει κατα διαόλου (εχθές Dow 8,579.19 -7.33% / Nasdaq 1,645.12 -5.47%) και η βιομηχανία παραγωγής chip μνήμης βλέπει τα οικονομικά προβλήματα να πλησιάζουν πολύ γρήγορα. Η σημερινή κατάσταση στα με προϊόντα σαν το Kingston DataTraveler 150 32GB με κόστος περίπου στα 80 ευρώ, έχει φέρει τις εταιρείες σε δύσκολή θέση αφού το περιθώριο κέρδους έχει μειωθεί σημαντικά.

Η Samsung έριξε την πρόταση για εξαγορά της SanDisk αλλά δεν κατάφερε τίποτα προς το παρόν. Η Toshiba μάλλον βρίσκεται σε συζητήσεις με την Micron Technology και το παιχνίδι συνεχίζεται. Το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές στις μνήμες DRAM και NAND μειώθηκαν κατα 30%, γεγονός που σίγουρα δεν βοηθάει την αγορά.

Η οικονομική κρίση σπρώχνει τους καταναλωτές σε αγορές προϊόντων για την διασκέδαση στο σπίτι (τηλεοράσεις HD, Blu-ray, HD-DVD κλπ) κάτι που δεν βοηθά την κατάσταση την ώρα που οι καταναλωτές προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα. Ίσως οι πωλήσεις κινητών και PMP μαζί με netbooks να σώσουν την κατάσταση αλλά παρά τα 10 εκατομμύρια iPhones, μερικά εκατομμύρια iPods, Eee κλπ η κατάσταση φαίνεται δύσκολη.

Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν τους επόμενους μήνες εκτός από συνεργασίες (πχ ήδη η Kingston συμφώνησε να πουλάει Intel SSD με το δικό της brand) να δούμε αυξήσεις στις τιμές NAND και DRAM με την ευκαιρία κάποιας φυσικής καταστροφής. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αναφορά της Wikipedia “To date, five manufacturers have pleaded guilty to their involvement in an international price-fixing conspiracy including Hynix, Infineon, Micron Technology, Samsung, and Elpida. Micron Technology was not fined for its involvement due to co-operation with investigators.”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons