Μείωση της ανάπτυξης στην αγορά των smartphones βλέπει η IDC

by George Polyzos • On 24-12-2015 • AT 11:56 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

xiaomi-mi-4

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IDC, το 2015 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά, που οι πωλήσεις στον κλάδο των smartphones θα αυξηθούν με μονοψήφιο ρυθμό.

Πιο αναλυτικά, για το 2015 η IDC, σε νέα έκθεση της (Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker) προβλέπει ότι οι πωλήσεις συσκευών smartphone διεθνώς θα αυξηθούν κατά 9,8% στο 1,43 δισεκατομμύρια συσκευές.

Για την αναμενόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων smartphones, το 2015, οι αναλυτές ενοχοποιούν τις σημαντικά υποδεέστερες επιδόσεις – έναντι των αρχικών εκτιμήσεων – περιοχών, όπως η Ασία/Ειρηνικός (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας), η Λατινική Αμερική και η Δυτική Ευρώπη.

Μάλιστα, η IDC εκτιμά ότι η βραδύτερη ανάπτυξη θα ενταθεί ελαφρά κατά την περίοδο 2015-2019, πρόβλεψη, την οποία η εταιρεία βασίζει στις εκτιμήσεις τις για χαμηλότερες – έναντι των αρχικών – προβλέψεις για τις αποστολές Windows Phone, καθώς και «εναλλακτικών πλατφορμών» (τηλέφωνα με λειτουργικά συστήματα εκτός από τα Android, iOS και Windows Phone).

Συνολικά, έως το 2019, οι ετήσιες πωλήσεις των smartphones εκτιμάται ότι θα αυξάνονται με χαμηλά μονοψήφιο ρυθμό, της τάξης του 7,4%, με την IDC να τοποθετεί το μέγεθος της αγοράς το 2019 στο 1,862 δισεκατομμύρια συσκευές.

Η Κίνα παραμένει μεν κυρίαρχος, αλλά λόγω του όγκου της και όχι λόγω των ρυθμών ανάπτυξης που καταγράφει. Στον αντίποδα η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις smartphones στην Κίνα θα αναπτυχθούν, φέτος, με μονοψήφιο μόνο ρυθμό, με τους αναλυτές να τη χαρακτηρίζουν, πλέον, ως «αγορά αντικατάστασης» σε επίπεδο συσκευών.

Επιδόσεις αντίθετες με εκείνες της Κίνας αναμένεται να εμφανίσει η περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, όπου υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις smartphones θα τρέξουν με περίπου 50%. Σε μεγάλες δυνάμεις για την παγκόσμια αγορά των smartphones, σύμφωνα με την IDC, θα εξελιχθούν η Ινδία και η Ινδονησία.

Η βασική κινητήρια δύναμη της αγοράς, σε προϊοντικό επίπεδο, θα παραμείνουν οι συσκευές χαμηλού κόστους και η ζήτηση που εκδηλώνεται γι’ αυτές από τις αναδυόμενες, κυρίως, αγορές. Τέλος, οι αναλυτές δεν προεξοφλούν ότι η κόπωση στα smartphones θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons