Εκτιμήσεις για μείωση των πωλήσεων στα smartphones για το 2015

by Nikos Kaimakamis • On 09-07-2015 • AT 1:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Close up of a man using mobile smart phone

Μπορεί το 2014 να ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τα smartphones, αλλά το 2015 εκτιμάται ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα. 

Η Samsung ήδη προειδοποίησε την Wall Street ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το ίδιο απαισιόδοξη εμφανίστηκε και η HTC, ενώ ακόμα και η Xiaomi εμφανίστηκε σκεπτική για την πορεία των πωλήσεων της, που φαίνεται να έχει μειωθεί. Με την εξαίρεση της Apple, σύμφωνα με το CNET, όλοι οι κατασκευαστές φαίνεται να αντιμετωπίζουν παρόμοια πτώση των πωλήσεων.

Όλα δείχνουν ότι οι καταναλωτές δεν αναβαθμίζουν το smartphone τους τόσο συχνά όπως παλαιότερα, ενώ και η κινέζικη αγορά φαίνεται να αντιμετωπίζει το ίδιο φαινόμενο πτώσης των πωλήσεων. Ειδικά στην Κίνα, η άνοδος πωλήσεων έχει φτάσει σε ένα ανώτατο επίπεδο, με μείωση της ζήτησης για όσους αγοράζουν για πρώτη φορά smartphone. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Xiaomi κατάφερε να σημειώσει πωλήσεις 35 εκατομμυρίων μονάδων, αντί για τον στόχο των 100 εκατομμυρίων smartphones που είχε για το 2015.

H Gartner προβλέπει ότι οι αποστολές PC, tablets και smartphones θα ανέλθουν κατά 1,5% φέτος, σε σχέση με το ποσοστό του 2.8% πέρυσι. Μειωμένος θα είναι ο ρυθμός ανόδου των πωλήσεων smartphones, σύμφωνα με την Gartner.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons