Μείωση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων προς τους προμηθευτές

by George Polyzos • On 17-11-2015 • AT 3:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

laptop-user

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky Lab με την B2B International φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς τους τρίτους προμηθευτές.

Ο κύριος λόγος είναι ο αυξανόμενος αριθμός περιστατικών ασφάλειας που μπορεί να προκαλούνται λόγω της δραστηριότητας τους. Η έρευνα έδειξε ότι για έναν μεγάλο οργανισμό, το μέσο κόστος ενός τέτοιου περιστατικού μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν το 1/3 των επιχειρήσεων στην Ευρώπη (31,5%) δεν εμπιστεύεται τους προμηθευτές λύσεων Software-as-a-Service (SaaS) για την ασφάλεια των δεδομένων. Αυτό ισχύει τόσο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όσο και για τους μεγάλους οργανισμούς. Ο κύριος λόγος αυτής της απώλειας εμπιστοσύνης προς τους προμηθευτές είναι το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνοι για το 15,4% των ψηφιακών περιστατικών στην Ευρώπη το 2015.

Τα περιστατικά όπου εμπλέκονται τρίτοι προμηθευτές δεν είναι λιγότερο επικίνδυνα για τις επιχειρήσεις από τις άμεσες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον των υποδομών τους. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος εξάλειψης των επιπτώσεων είναι εξαιρετικά υψηλό: το κόστος για ψηφιακά περιστατικά όπου εμπλέκονται προμηθευτές είναι κατά μέσο όρο 67.000 δολάρια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για τους μεγάλους οργανισμούς ανέρχεται στα 3,27 εκατομμύρια δολάρια.

Η Kaspersky Lab προσφέρει λύσεις ασφάλειας για την προστασία όλων των τμημάτων του εταιρικού δικτύου. Για τις φορητές συσκευές των εργαζομένων και εικονικούς σταθμούς εργασίας, η εταιρεία έχει αναπτύξει ειδικές λύσεις, όπως το Kaspersky Security for Mobile και το Kaspersky Security for Virtualization.

Εκτός από τεχνολογικές λύσεις, η Kaspersky Lab παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών, οι οποίες απευθύνονται σε εργαζόμενους. Σε αυτές περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να προκύψουν περιστατικά ασφάλειας, κατά την εργασία με τρίτους προμηθευτές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons