Μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Dropbox

by Nikos Kaimakamis • On 14-10-2014 • AT 10:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Dropbox-Pro

Χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία εισόδου 7 εκατομμυρίων χρηστών του Dropbox, με εκατοντάδες από αυτά να έχουν ήδη δημοσιευθεί στο Pastebin.

Ανώνυμος χρήστης δημοσίευσε στο Pastebin εκατοντάδες usernames και passwords, ζητώντας την οικονομική υποστήριξη άλλων χρηστών προκειμένου να “συνεχιστεί η επιχείρηση”, όπως σημειώνει το Reuters. Από την μεριά του το Dropbox αρνείται ότι έχει πέσει θύμα hacking και δήλωσε ότι οι κωδικοί και τα ονόματα εισόδου έχουν κλαπεί από άλλες υπηρεσίες, ενώ πολλά από τα passwords είχαν λήξει εδώ και καιρό. Άσχετα με το τι ακριβώς έγινε με τους κωδικούς, τέτοια περιστατικά μας δείχνουν πόσο λανθασμένη πολιτική ασφαλείας είναι να έχει ο χρήστης ένα κοινό password για όλες τις υπηρεσίες.

To Dropbox τονίζει ότι οι hackers έκλεψαν τα δεδομένα από άλλες υπηρεσίες και προσπάθησαν να κάνουν login σε διάφορες web υπηρεσίες, μία εκ των οποίων είναι και το Dropbox. Μόλις εντοπίζεται μία τέτοια προσπάθεια παράνομης εισόδου, η cloud υπηρεσία αποθήκευσης ενημερώνει τον χρήστη και ζητά την αλλαγή του κωδικού. Από την υπηρεσία τονίζεται ότι είναι καλό όλοι οι χρήστες να επιλέξουν την επιβεβαίωση κωδικών δύο σταδίων (two step authentication), ή να χρησιμοποιήσουν μία τεχνική κρυπτογράφησης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons