Μεγάλες επενδύσεις στην Xiaomi

by Nikos Kaimakamis • On 29-12-2014 • AT 6:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Xiaomi-building

H Xiaomi το άφηνε να διαρρεύσει, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε ότι ένα μεγάλο επενδυτικό fund της προσέφερε την χρηματοδότησή του, εκτοξεύοντας την αξία της. 

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το πρακτορείο Reuters, η Xiaomi δέχτηκε χρηματοδότηση της τάξης του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της αξίας της εταιρείας στο εντυπωσιακό ποσό των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την Xiaomi την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων.

Την είδηση της χρηματοδότησης ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, με σχετικό post στο κινεζικό Weibo. Ο ίδιος σημείωσε ότι η σχετική χρηματοδότηση, η οποία κινούνταν μέχρι σήμερα στη σφαίρα της φημολογίας, αποτελεί από την περασμένη εβδομάδα και έπειτα μία κανονική είδηση.

Τόσο η χρηματοδότηση στην Xiaomi όσο και οι επενδύσεις στην Alibaba πιστοποιούν το ότι τα φώτα του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι στραμμένα προς την Ασία, ειδικά για εκείνες τις εταιρείες που έχουν δείξει εντυπωσιακή ανάπτυξη στην κινεζική αγορά. Το ενδιαφέρον αυτό είναι παγκοσμίου επιπέδου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι ειδικά στην περίπτωση της Xiaomi, σημαντικό ρόλο παίζει και η παρουσία του Hugo Barra, πρώην στελέχους της Google που φαίνεται να οδηγεί την εταιρεία προς την τέλεση βημάτων εξωστρέφειας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons