Το MeeGo αργοπεθαίνει, η Intel συνεχίζει να το υποστηρίζει

by Stefanos Kofopoulos • On 02-09-2011 • AT 3:50 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Το MeeGo αργοπεθαίνει, η Intel συνεχίζει να το υποστηρίζει

Meego: σχεδόν 1.5 χρόνο μετά την συνεργασία Intel και Nokia ή αλλιώς την συγχώνευση Moblin και Maemo και το μόνο πραγματικό προϊόν με MeeGo που έχουμε δει είναι το Nokia N9. Το MeeGo δεν πήγε όσο καλά περίμεναν οι δύο εταιρίες και αυτό φάνηκε αρκετούς μήνες πριν με την Nokia να αποχαιρετά αυτό και το Symbian για χάρη του Windows Phone.

Η Intel απ’ την πλευρά της υποστηρίζει ότι παραμένει πιστή και συνεχίζει την ανάπτυξη του λειτουργικού με φήμες να την θέλουν να ασχολείται περισσότερο με hardware που προορίζεται για χρήση με Windows Phone και Android. Το μέλλον του MeeGo βέβαια δεν εξαρτάται από καμία εταιρία καθώς πρόκειται για project του Linux Foundation αλλά αν και οι δύο εταιρίες που έριχναν χρήματα στην ανάπτυξη του γυρίσουν πλάτη, το μέλλον δε θα είναι και τόσο μακρινό.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  • Δυστυχώς φαίνεται ότι και η Intel εγκαταλείπει.. βέβαια οι πληροφορίες όλες προέρχονται από ένα και μόνο δημοσίευμα, αλλά μάλλον είναι αληθινές και το MeeGo νεκρό

 1. Πάλι καλά που το μάθαμε νωρίς, γιατί σκεφτόμουν να αγοράσω το ASUS netbook με MeeGo.

 2. με φήμες να την θέλουν να ασχολείται περισσότερο με hardware που προορίζεται για χρήση με Windows Phone και Android

  Δεν είναι φήμες για το Android ;-)

 3. Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επικρατήσει, ιδιαίτερα δεχόμενο “εσωτερικό” ανταγωνισμό από το Unity της Canonical και το Gnome3 που θα δώσει ώθηση στην Red Hat και ενδεχομένως στις IBM και ΗΡ.
  Εν τέλει και η Intel μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ίδιες λύσεις στα προϊόντα της. ΆΛλωστε αυτό που της λείπει δεν είναι ένα ακόμα λειτουργικό, αλλά ένας επεξεργαστής με πολύ χαμηλή κατανάλωση, κάτω από το 1W.
  Αν πετύχει επεξεργαστή x86 με λιγότερο από 1W, όλος ο κόσμος θα είναι στα πόδια της.

 4. Η διαχείριση που έκανε η Nokia στο Maemo ήταν πιστεύω ένα από τα μεγάλα λάθη της. Θα μπορούσε να πάει πολύ μπροστά, με τέτοιο multi-tasking και τόσο ενεργό community.

  Κρίμα που το πέταξε για το Meego και τώρα πετάνε και αυτό.

 5. Βλακείες δημοσιεύματα. Η Intel συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη του Meego έχοντας προσλάβει και πολλούς από τους προγραμματιστές της Nokia.

  http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTg2OQ

Top

Show Buttons
Hide Buttons