Με το Wi-Fi Aware το router αναγνωρίζει πού βρίσκεστε

by Nikos Kaimakamis • On 15-07-2015 • AT 3:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Wifi-aware

Η Wi-Fi Alliance παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία του Wi-Fi Aware, η οποία μπορεί να αναγνωρίσει το πόσο κοντά είναι μια συσκευή στο router. 

To Wi-Fi Aware δεν λειτουργεί με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, GPS, ή ακόμα και Wi-Fi, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο ανακάλυψης και συγχρονισμού συσκευών, σύμφωνα με την Wi-Fi Alliance. Αυτό εκτιμάται ότι θα είναι ευεργετικό για την αυτονομία και την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών που το χρησιμοποιούν. Μόλις μία συσκευή εντοπιστεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Wi-Fi Aware, τότε μπορούν να γίνουν περαιτέρω κινήσεις συνδεσιμότητας μεταξύ των συσκευών που μοιράζονται την εν λόγω τεχνολογία.

Wifi-aware-01

Οι εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής είναι ποικίλες, όπως για παράδειγμα το multiplayer gaming μεταξύ δύο χρηστών που συνδέονται σε ένα βαγόνι του μετρό, ή για το downloading οδηγιών όταν κάποιος χρήστης πλησιάζει με το κινητό του σε μια αφίσα με έναν χάρτη κάποιας περιοχής. Φυσικά, η χρήση της τεχνολογίας Wi-Fi Aware δεν περιορίζεται στο μετρό και μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλα σημεία ενδιαφέροντος.

Wifi-aware-02

Ήδη έχουν παρουσιαστεί κάποια προϊόντα που υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή, ενώ σύμφωνα με το SlashGear, πολλοί είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενσωματώσουν την εν λόγω τεχνολογία στα μελλοντικά προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons