Με ψηφιακό βοηθό Assistant ή Alexa το επερχόμενο LG G6

by George Polyzos • On 23-01-2017 • AT 1:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η LG Electronics φέρεται να βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με τον ψηφιακό βοηθό που θα χρησιμοποιήσει στην επερχόμενη ναυαρχίδα της LG G6.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η BusinessKorea, η LG βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Amazon όσο και με την Google ώστε να επιλέξει είτε την Alexa είτε τον Assistant σαν τον ψηφιακό βοηθό στις μελλοντικές συσκευές της. Προφανώς η οριστική απάντηση θα δοθεί κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί επίσημα το G6.

Η τεχνητή νοημοσύνη με την ονομασία Assistant έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Οκτώβριο σε συνδυασμό με τα smartphones της σειράς Pixel της Google. Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία χαρακτηρίζει τον Assistant «το προσωπικό Google του χρήστη». Εάν οι συνομιλίες με την LG καταλήξουν θετικά θα είναι το έναυσμα για την διείσδυση του Assistant σε συσκευές και άλλων κατασκευαστών στο προσεχές μέλλον.

Ο Google Assistant αποτελεί επίσης ουσιαστικό συστατικό στοιχείο για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Android Wear 2.0 το οποίο θα χρησιμοποιείται στα LG Watch Sport και Watch Style. Αυτές οι δύο συσκευές αναπτύχθηκαν στα πλαίσια ενός project που θυμίζει αρκετά τις συσκευές Nexus, με την Google να συνεργάζεται με κάποιον κατασκευαστή που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα προϊόντα. Άρα υπάρχει ήδη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σαν εναλλακτική επιλογή για την LG εμφανίζεται η τεχνητή νοημοσύνη Alexa, προϊόν της Amazon. Εάν η σχέση μεταξύ Amazon και LG Electronics φαντάζει μακρινή να υπενθυμίσουμε ότι η Alexa ήδη χρησιμοποιείται σε ορισμένα από τα «έξυπνα» ψυγεία της κορεατικής εταιρείας. Ενδέχεται η χρήση της Alexa στο LG G6 να αποτελεί κρυφή επιθυμία και της Amazon καθώς έτσι θα καταστεί η τεχνολογία της διαθέσιμη σε μεγαλύτερο κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons