Με πολλές αλλαγές το update σε Linux 4.6

by Nikos Kaimakamis • On 20-05-2016 • AT 10:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Linux-Kernel

To Linux 4.6 είναι εδώ και φέρνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες αλλαγές που βοηθούν την περαιτέρω ανάπτυξη του ελεύθερου λογισμικού. 

Με τον αναβαθμισμένο κορμό του Linux στην έκδοση 4.6, υπάρχουν πλέον αναβαθμισμένες υπηρεσίες ασφαλείας, καλύτερη υποστήριξη της πλατφόρμας ARM, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί και στο κομμάτι του gaming.

Με τη νέα πολιτική ασφαλείας, ένα bug θα είναι πιο δύσκολο να εμφανιστεί σε ένα σύστημα με Linux, καθώς θα είναι δύσκολο να σβήσει κανείς απαραίτητες δομές δεδομένων προκειμένου να παρακάμψει τις παραμέτρους ασφαλείας του Linux. To Kernel του Linux 4.6 απομονώνει πλέον το Extensible Firmware Interface με αποτέλεσμα το πιο ασφαλές boot.

Επιπρόσθετα στο Linux 4.6 υπάρχει υποστήριξη για ακόμα 13 SoC βασισμένα στην πλατφόρμα ARM, ενώ θα υποστηρίζονται και οι επεξεργαστές Power9 της IBM. Υποστήριξη υπάρχει και για το πρωτόκολλο Synaptics RMI4 για συστήματα με οθόνη και επιφάνειες αφής, ενώ το λειτουργικό θα μπορεί να συνεργαστεί με συνδεσμολογία USB 3.1.

Μία καλοδεχούμενη προσθήκη για τους φίλους του gaming στο Linux 4.6 είναι το γεγονός ότι ο νέος πυρήνας του λειτουργικού συστήματος θα μπορεί να συνεργάζεται με gaming χειριστήρια, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε να αναπτύσσεται περισσότερο το κομμάτι των κονσολών που έχουν λειτουργικό σύστημα Linux στο εσωτερικό τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons