Με Intel modem chips τα επόμενα iPhone της Apple

by George Polyzos • On 13-06-2016 • AT 3:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-music-02

Τα επόμενα iPhone της Apple θα χρησιμοποιούν modem προερχόμενα από την Intel, αντικαθιστώντας την Qualcomm, σε ορισμένες τουλάχιστον εκδόσεις της συσκευής.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg η Intel θα πάρει τη θέση της Qualcomm σαν προμηθευτής modem για ορισμένα μοντέλα των μελλοντικών iPhone, που αναμένεται να λανσαριστούν το ερχόμενο φθινόπωρο. Τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία της Intel θα είναι οι GSM εκδόσεις, δηλαδή αυτές που κυκλοφορούν πρακτικά στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

Η Qualcomm θα συνεχίσει να πουλάει modem chips στην Apple αλλά μόνο για τις συσκευές που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο CDMA.

Αν και για την Apple η αλλαγή ενός προμηθευτή ίσως και να μην είναι μεγάλη υπόθεση, για την Intel ωστόσο αποτελεί μία τεράστια παραδοχή όχι είχε λάβει λάθος απόφαση κατά το παρελθόν.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πριν το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς iPhone η Apple είχε ζητήσει από την Intel να την προμηθεύσει με τα modem chips των συσκευών. Όμως, με απόφαση του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Intel, Paul Otellini, η απάντηση ήταν αρνητική.

iPhone-7-martin-hajek-concept-1

Ο λόγος ήταν ότι αφού η Apple είχε επιλέξει την ARM για την προμήθεια των επεξεργαστών των νέων συσκευών, δηλαδή ενός ανταγωνιστή της Intel, η τελευταία δεν επιθυμούσε να «συνυπάρξει» μαζί τους… Αυτή η απόφαση έδωσε άπλετο χώρο σε άλλες εταιρείες να αναλάβουν την κατασκευή επεξεργαστών ARM διοχετεύοντας εκατομμύρια επεξεργαστών σε μία κυριολεκτικά παρθένα αγορά.

Αργότερα, η Intel συνειδητοποίησε το στρατηγικό της σφάλμα και επιχείρησε να επανορθώσει δημιουργώντας μια σειρά mobile επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για χρήση από Android smartphones. Αλλά η πρόταση είχε έρθει πολύ αργά και δεν προσέφερε επιδόσεις ανάλογες των ανταγωνιστών Qualcomm, Nvidia και Samsung.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Intel «πέταξε» την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε μία εντελώς νέα αγορά και πλέον, με την πτώση στις πωλήσεις PC, λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης. Για το 2016 η Intel έχει ήδη ανακοινώσει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας και αναμόρφωση του επιχειρηματικού της μοντέλου ώστε να παραμείνει εντός των αναγκών της αγοράς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons