Με εξελιγμένες δυνατότητες έρχονται οι νέοι πυρήνες της ARM

by Nikos Kaimakamis • On 05-06-2017 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H ARM παρουσίασε τους νέους πυρήνες Cortex A75 και Α55, προικίζοντάς τους με δυνατότητες machine learning και τεχνητής νοημοσύνης. 

Ο Cortex A75 της ARM έρχεται για να αντικαταστήσει τον Cortex A73, ενώ αντίστοιχα o Cortex A53 θα αντικατασταθεί από τον Cortex A55. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πυρήνες της ARM θα συνοδεύονται από το Mali G72 GPU. Οι νέοι πυρήνες της ARM θα είναι ικανοί να προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη διαχείριση ενέργειας, ενώ θα υποστηρίζουν και την τεχνολογία DynamIQ, η οποία επιτρέπει τη συνδυαστική χρήση πολλών πυρήνων μαζί για ακόμα πιο ισχυρά αποτελέσματα από τους κατασκευαστές.

Συνυπολογίζοντας ότι η Microsoft αναπτύσσει μία έκδοση των Windows 10 που θα μπορεί να τρέχει σε πυρήνες της ARM, μαζί με την τεχνολογία DynamIQ, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι συνδυασμοί πυρήνων της ARM θα μπορούν να τοποθετηθούν σε φορητούς υπολογιστές και άλλες υλοποιήσεις του Internet of Things, αλλά και σε έξυπνα οχήματα που θα μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία DynamIQ θα είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει τα συστήματα με τους πυρήνες της ARM να εκτελούν εργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης και machine learning τοπικά, χωρίς να είναι ανάγκη να βασίζονται στο cloud.

Οι πρώτες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο για πρώτη εμφάνιση των πυρήνων της ARM στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 που θα παρουσιαστεί στο κοντινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons