Με αυξημένες πωλήσεις αναμένεται να κλείσει το 2016 η αγορά smartphones

by George Polyzos • On 26-08-2016 • AT 3:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-lifestyle

Με θετικό πρόσημο αναμένει να κλείσει το 2016 η παγκόσμια αγορά των smartphones, με τις πωλήσεις να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν φέτος κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Canalys, η βελτίωση της αγοράς θα επιτευχθεί παρά την αρνητική επίδοση που προβλέπεται να καταγράψει, για πρώτη φορά το 2016, σε ετήσια βάση η Apple.

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση, προβλέπεται ότι στην παγκόσμια αγορά θα διατεθούν, κατά το τρέχον έτος, περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια smartphones, με τις πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Κίνας) να καταγράφουν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης της τάξης του 13%. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Canalys, η αγορά smartphone στην Ινδία και τις Φιλιππίνες θα διευρυνθεί κατά 21% και 26%, αντίστοιχα, δικαιώνοντας τη μεγάλη μερίδα των αναλυτών που θέλει περιοχές, όπως η Ινδία, να εξελίσσονται στη νέα ατμομηχανή ανάπτυξης του κλάδου.

Ωστόσο, η Canalys αναμένει ότι οι πωλήσεις της Apple θα υποχωρήσουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2016, κυρίως εξαιτίας της εξασθένισης των δυνάμεων της αμερικανικής εταιρείας επί κινεζικού εδάφους. «Το λανσάρισμα του iPhone 6 μπορεί να ανέβασε τις πωλήσεις της Apple στα ύψη στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ωστόσο, η εταιρεία έχει παλέψει για να διατηρήσει αυτή τη δυναμική», αναφέρει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το iPhone 6s είχε μια μάλλον «χλιαρή» υποδοχή στην Κίνα σε σχέση με το iPhone SE.

Όπως προσθέτουν οι αναλυτές, οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα των προϊόντων τους και να προσφέρουν μια καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής. Υπογραμμίζουν δε ότι «πλέον Huawei, Oppo και Vivo προσφέρουν προϊόντα με καλύτερες προδιαγραφές σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με την Apple να καλείται να καλύψει τη διαφορά με τον ανταγωνισμό».

Πηγή: ΣΕΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons