Με άγριες διαθέσεις έρχεται το καλοκαίρι ο 16πύρηνος AMD Ryzen

by Nikos Kaimakamis • On 17-05-2017 • AT 11:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Ο AMD Ryzen Threadripper στοχεύει στα high end PC και δεν το κρύβει, αφού πρόκειται για μία μονάδα με 16 πυρήνες και 32 threads. 

O νέος, πανίσχυρος επεξεργαστής της AMD εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στις αγορές από το καλοκαίρι του 2017 και έπειτα, με σκοπό του να ανταγωνιστεί τον φημολογούμενο Core i9 με τους 12 πυρήνες που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Intel. Για την ώρα, οι πληροφορίες για τον AMD Ryzen Threadripper είναι και αυτές περιορισμένες, πέρα από το γεγονός ότι ο νέος επεξεργαστής θα είναι βασισμένος σε αρχιτεκτονική Zen στα 14 nm. Η ίδια η AMD τονίζει ότι το νέο της chip θα απευθύνεται στις πιο απαιτητικές desktop υλοποιήσεις με σκοπό την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Στον τομέα των γραφικών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, εκτιμάται ότι ο νέος AMD Ryzen Threadripper θα βασίζεται σε Vega GPU για μεγαλύτερη απόδοση γραφικών και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Το γεγονός, πάντως, ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο high end διαθέσιμες επιλογές για extreme computing σημαίνει ότι οι τιμές στα σημερινά high end chips, τόσο της Intel όσο και της AMD, θα γίνουν πολύ πιο προσιτές, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να χαροποιήσει όσους θέλουν να χτίσουν ένα ισχυρό PC.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons