Τα McDonald’s μπαίνουν στον χώρο του καφέ

by Stefanos Kofopoulos • On 14-11-2007 • AT 6:45 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

hand coffee mug mcdonalds

Ναι, σωστά διαβάσατε τον τίτλο του post αγαπητοί αναγνώστες. Τα McDonald’s αποφάσισαν να μπουν δυναμικά στον χώρο του καφέ ώστε να κερδίσουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς που αξίζει $60 δις τον χρόνο. Οι δοκιμές στα 800 καταστήματα έδειξαν ότι το εγχείρημα θα πετύχει για τον στόχο που έχουν θέσει τα Mac για μεροίδιο μεγαλύτερο από τα $6 δις που τους αναλογούν τώρα.

Ο νέος καφές φαίνεται να έχει ανταπόκριση στους καταναλωτές λόγω χαμηλότερης τιμής και γεύσης! Βέβαια, υπάρχουν ενστάσεις στο θέμα γεύση αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία cafe – status symbol αλλά αυτό δεν φαίνεται απασχολεί πολλούς. Τα Starbucks πρέπει να ανησυχούν σε κάθε περίπτωση γιατί τα McDonald’s σκοπεύουν να ξοδέψουν $100.000 για τις απαραίτητες αλλαγές ώστε τα εστιατόρια να μπορούν να σερβίρουν τους νέους καφέδες. Λέτε να δούμε στην Ελλάδα τις νέες γεύσεις καφέ σύντομα;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. @aritoni: Αν δεις όλα τα links κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερη από αυτή των Starbucks!

  2. @aritoni: Σύμφωνα με το άρθρο ελπίζουν ότι το 2009 θα δουν τα πρώτα κέρδη από την προσπάθεια αυτή. $60 δις πίτα δεν είναι μικρή!

  3. mipos tha legonte kai “mc cafe”?
    to akousate protoi apoklistika!!!

  4. Να ξεπεράσουν τα starbucks πολύ δύσκολο εώς αδύνατον. Ο H. Schultz έχει ρίξει απίστευτη δουλεία όχι επειδή ήθελε μόνο μέριδιο της πίτας αλλά πίστευε σε αυτό. Από την McDonald’s δεν βλέπω κανένα πάθος.

    @aritoni το ότι η μεταφορά τον McDonald’s βγήκε αίσχος δεν σημαίνει ότι η αλύσηδα είναι αίσχος αλλά ότι κάποιος κοίταγε μόνο την πίτα.

  5. Το καλό είναι πως αν έρθει και στην ελλάδα θα έχουμε ακόμα περισσότερα coffee hot spot!

Top

Show Buttons
Hide Buttons