Η Mattel απολογείται στην Κίνα

by Stefanos Kofopoulos • On 25-09-2007 • AT 7:44 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

china flag mattel logo

Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν μια δουλειά συνδυάζει εκατομμύρια Κινεζικά χέρια, δυτικά συμφέροντα, χρηματιστήριο, μετοχές και μια τεράστια παρθένα αγορά. Ναι, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια την ίδια ώρα που άλλοι τρώνε κόκκινη κάρτα. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η απολογία της Mattel, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών αυτού του πλανήτη, που ζήτησε συγνώμη από την Κινεζική κυβέρνηση για την απόσυρση 121.000.000 παιχνιδιών, εκ των οποίων μεγάλο μέρος κατασκευάζεται στην Κίνα.

Αρχικά η εταιρεία είχε δηλώσει ότι τα παιχνίδια είναι προβληματικά γιατί οι προμηθευτές τα κατασκεύασαν με προβλήματα. Αυτό δεν άρεσε στην Κίνα, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρή κριτική για την ποιότητα διάφορων κινεζικών προϊόντων που περιέχουν τοξικές ουσίες και δεν θεωρούνται ασφαλή για βρώση ή ακόμα και χρήση, όπως κάποια ελαστικά αυτοκινήτων.

Με μικρή καθυστέρηση, η Mattel ζήτησε δημόσια συγνώμη για την παρεξήγηση και ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιασμός των παιχνιδιών δεν ήταν σωστός και η χρήση μικρών μαγνητών οφείλεται σε δικό της λάθος μόνο. Ακολούθησαν γελοία δημοσιεύματα σε Κινεζικές εφημερίδες όπως το ακόλουθο:

“The apology, though delayed, should help dispel the suspicion American customers harbor against Chinese-made products and clean up the stain the recalls left on the innocent Chinese workers who make a living doing honest labor” the official English-language China Daily newspaper reported.

Ναι δικέ μου, αθώοι εργάτες που ζουν σαν σκουλήκια και δουλεύουν σε φορτηγά πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα με χιλιάδες κλεισμένους στα αμπάρια τους. Άντε να δούμε το Κινεζικό δολλάριο, να καταρρεύσει η Κινεζική οικονομία και να δούμε μια λιγότερο δουλοπρεπή και δικτατορική κόκκινη μέρα στην Ασία.

Για την ιστορία εδώ και εδώ θα μάθετε περισσότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. (το δεύτερο λινκ στο τέλος του άρθρου δε “δουλεύει”)

  2. @Γιώργος Μαργαρίτης: Thanks man. Το διόρθωσα

Top

Show Buttons
Hide Buttons