Κινητά: το παρόν και το μέλλον με το γράφημα που θα σε χαστουκίσει

by Stefanos Kofopoulos • On 09-08-2011 • AT 6:24 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Κινητά: το παρόν και το μέλλον με το γράφημα που θα σε χαστουκίσει

Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone και είπε ότι η Apple βρίσκεται 5 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, είχε δίκιο. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά και οι εταιρείες που ξέραμε ως επικρατέστερες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και μειωμένα κέρδη που κάνουν τους επενδυτές να ανησυχούν πολύ. Αυτό που πραγματικά έκανε η Apple είναι απλό, στην περιγραφή τουλάχιστον. Τα μυαλά του Cupertino δημιούργησαν νέα standards και έβαλαν τον πήχη τόσο ψηλά που ήταν πραγματικά αδύνατο για τον ανταγωνισμό να αντιδράσει άμεσα.

Κινητά: το παρόν και το μέλλον με το γράφημα που θα σε χαστουκίσει

Η απάντηση ήρθε από το Android λίγο αργότερα και δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα. Εταιρείες όπως η Nokia και η Microsoft βλέπουν τα μερίδια τους να μειώνονται τραγικά. Η RIM ακόμα αντιστέκεται αλλά χάνει πελάτες ενώ Apple και Android κυριαρχούν. Το Android συγκεκριμένα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των εταιρειών να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο. Όσο το Symbian πέθαινε και τα Windows Mobile ακολουθούσαν οι εναλλακτικές των κατασκευαστών κινητών ήταν δύο: κατεβάζουμε ρολά ή χρησιμοποιούμε Android. Είναι προφανές τι επέλεξαν. Η συμβίωση αυτή κρύβει προβλήματα αλλά προς το παρόν βοηθάει απίστευτα εταιρείες όπως η HTC που παρουσιάσει ρεκόρ κερδών από τρίμηνο σε τρίμηνο ή την Sony Ericsson που επέστρεψε στην κερδοφορία πρόσφατα.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η Samsung αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό και να φτάσει από το τίποτα στο 4% της αγοράς με το Bada. Το κατόρθωμα είναι απίστευτα σημαντικό αν σκεφτείτε ότι η RIM διατηρεί 12% της αγοράς και η Microsoft περίπου 1%. Όλα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της asymco.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προβλέψει για 2012
  1)android
  2)iOS
  4)wmp
  5)bada

  • Το Android ναι, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, η κατάσταση είναι ρευστή για το 2012 με Nokia και Windows Phone και το μερίδιο της Apple με ένα μόνο κινητό στην αγορά.

 2. Λες μεσα σε ένα χρόνο να πιάσει δεύτερη θέση τα wmp δύσκολο αλλα όχι απίθανο

 3. Το Android λογικά θα κρατήσει την πρωτιά και για το 2012 τουλάχιστον. Και αν η Microkia κινηθεί σωστά πιστεύω πως, αν όχι το 2012, το 2013 τα WP θα πιάσουν τη δεύτερη θέση.

 4. Η αναπτυξη του Android ειναι τρομακτικη, οπως αντιστοιχα τρομακτικη ειναι η μειωση του Symbian ως μεριδιου αγορας. Μπορει να πουλαει περιπου τις ιδιες συσκευες οπως πριν, αλλα το iOS και το Android εχουν μεγαλωσει πολυ την αγορα των smartphones…

Top

Show Buttons
Hide Buttons