Ο Mark Zuckerberg θέλει μισθό 1 δολάριο, κάν’ το όπως ο Steve Jobs

by Stefanos Kofopoulos • On 08-02-2012 • AT 2:20 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ο Mark Zuckerberg θέλει μισθό 1 δολάριο, κάν' το όπως ο Steve Jobs

Πατώντας στα βήματα του Steve Jobs, ιδρυτή της Apple και φίλου, ο Mark Zuckerberg θέλει να μειώσει τον μισθό του σε μόλις 1 δολάριο τον χρόνο ξεκινώντας φυσικά από το 2013. Το Facebook πλέον δεν είναι αστείο, έχει μπει στο χρηματιστήριο και ο Mark Zuckerberg κρατάει το 28.2% της εταιρίας. Προφανώς η δραστική μείωση του μισθού είναι καθαρά συμβολική και φόρος τιμής στον Steve Jobs και δεν θα πρέπει να ανησυχούμε μήπως ο Mark Zuckerberg ξεμείνει από λεφτά. Με απλά μαθηματικά αν η εταιρία βγάλει 100.000.000 δολάρια καθαρό κέρδος μέσα σε ένα χρόνο, ο Mark Zuckerberg θα έχει αυτόματα στην τσέπη του 28.200.000 δολάρια και επιπλέον ακόμη ένα από τον μισθό του. Τα έσοδα προφανώς θα είναι μεγαλύτερα για αυτόν αλλά σημασία έχει η κίνηση. Προφανώς ο Mark Zuckerberg πιστεύει στο Facebook και θέλει να τα πάει καλά, αλλιώς τα κέρδη της εταιρίας αλλά και όλων των μετόχων θα πιάσουν πάτο.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για να βάλει στην τσέπη του 28,2 εκατομμύρια θα πρέπει το Facebook να δώσει όλο το κέρδος με μερίσματα στους μετόχους. Καμία εταιρεία δεν το κάνει και η Apple για παράδειγμα δεν έχει δώσει πότε μερίσματα.
    Πολύ πιο σημαντικά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Zuckerberg από την πώληση μετοχών στην IPO και η αύξηση της αξίας όσων κρατήσει.

    • Προφανώς και θα πάρει και θα έχει λεφτά και μαζί με αυτά έχει και τον έλεγχο της εταιρείας παράλληλα. Ο μισθός όμως θα είναι 1 δολάριο έτσι και αλλιώς. Είναι ενδιαφέρον όμως ότι ο μισθός του Mark Zuckerberg ήταν μικρότερος από αυτόν της Sheryl Sandberg του Facebook.

  2. Όλα για την εφορία γίνονται

Top

Show Buttons
Hide Buttons