Η Marissa Mayer θέλει όλοι στο Yahoo! να πάρουν iPhone

by Stefanos Kofopoulos • On 22-08-2012 • AT 10:07 am • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Η Marissa Mayer θέλει όλοι στο Yahoo! να πάρουν iPhone

Στην κορυφή του Yahoo! η CEO Marissa Mayer αλλάζει την εταιρεία πολύ γρήγορα. Η πρώην Νο20 υπάλληλος του Google έχει αναλάβει τα καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στο Yahoo! και ελπίζει ότι θα καταφέρει να φέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μηχανικών και επενδυτών του Yahoo!. Μία από τις πρώτες αλλαγές που εφάρμοσε η Marissa Mayer ήταν η διανομή δωρεάν φαγητού σε όλο το Yahoo!. Όσοι δουλεύουν στην εταιρεία μπορούν να τρώνε δωρεάν και να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να ανησυχούν για λεπτομέρειες όπως το φαϊ. Τώρα η Marissa Mayer θέλει να αλλάξει και τον τρόπο που επικοινωνούν όλοι στο Yahoo! αγοράζοντας iPhone σε όλους. Λέγεται ότι η Marissa Mayer χρησιμοποιήσουμε iPhone ακόμα και όταν ήταν στο Google αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Το iPhone 5 είναι απλά η αφορμή

Η κίνηση μάλλον θέλει να βάλει τέλος στον χαμό των συσκευών που χρησιμοποιεί το Yahoo! και να προσφέρει ενιαία εμπειρία σε όλους. Αν το iPhone 5 είναι το νέο κινητό που θα αποκτήσουν όλοι στο Yahoo! μένει να το δούμε. Ίσως υπάρχουν και προτάσεις για συγκεκριμένα μοντέλα Android. Το ζήτημα είναι όλοι να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, το IT να ασχολείται με μία ή δύο πλατφόρμες και οι εργαζόμενοι να ξέρουν ότι αυτό που θα έχουν στα χέρια τους απλά θα δουλεύει.

Μετά από 13 χρόνια παραμονής στο Google, η Marissa Mayer έγινε η CEO του Yahoo! αποφασισμένη να αλλάξει τα δεδομένα στην εταιρεία που πριν πολλά χρόνια βοήθησε το Google στο ξεκίνημα τους. Τα σενάρια για τις αλλαγές και τον τρόπο διοίκησης της Marissa Mayer είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι σήμερα η νέα Yahoo! CEO έχει καταφέρει να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όλους και να κλέψει στελέχη που μέχρι πρόσφατα εργάζονταν στο Google αλλά τώρα είναι μέρος του Yahoo!. Η μετοχή του Yahoo! έχει δρόμο μέχρι να ανακάμψει στα παλιά νούμερα αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την Mayer αυτή την στιγμή. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αναδιοργάνωση της εταιρείας, η αλλαγή της ψυχολογίας και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και υπηρεσιών που έχει το Yahoo!.

Λέγεται ότι η Marissa Mayer θέλει να φέρει στο Yahoo! την τεχνολογία του Google στην αναζήτηση περιεχομένου, απομακρύνοντας το Bing και την Microsoft από το παιχνίδι. Αν τελικά κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση θα το δούμε τα επόμενα χρόνια, προς το παρόν πρέπει να σκεφτεί αν θα επιλέξει μεταξύ λευκού ή μαύρου iPhone 5 για όλο το Yahoo!.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγκλονιστική ειδηση (…) που δειχνει οτι ακομα και ικανοι ανθρωποι κανουν πατατες.

  • Διάβασες ολόκληρο το άρθρο ή μόνο το τίτλο;

  • Το αν είναι πατάτα θα φανεί στο μέλλον. Ας μην προτρέχουμε.Λάθη κάνουν όλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν και θεωρούμε εμείς λάθος υφίσταται.

 2. Πατάτες ναι..

  Ενώ οι Έλληνες εργοδότες που βάζουν αυτόματο πωλητή για να βγάζουν χρήματα από καφέδες και νερά είναι οι έξυπνοι, άλλοι βλάκες προσπαθούν – άκουσον άκουσον – να έχουν υπαλλήλους με ανεβασμένη ψυχολογία…

  ΝΤΡΟΠΗ

 3. Τα τσεπωσε καλα απο την Apple …!!! Γιατί άμα το σκεφτείς τι μας νοιάζει εμάς τι κινητά έχουν όλοι στη Yahoo !?!?!?!? παίζουν πολλά πράγματα απο πίσω μάγκες !!!

  • Δεν έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο και να καταλάβεις γιατί η κίνηση αυτή, αν τελικά γίνει και φέρει iPhone 5 και Android κινητά στο Yahoo! θα λύσει ένα σωρό προβλήματα.

   • Και εσύ που ξέρεις τι έχω διαβάσει και τι όχι ..!!! Απλά δεν ξέρεις αυτό είναι όλο !!!

 4. Αν θέλει να φέρει τη yahoo πιο κονα στη google τότε έπρεπε να επιλέξει android.

  • Για αρχή θέλει να φέρει το Yahoo! πιο κοντά στο Yahoo! και να κάνει την εταιρεία πάλι ένα σύνολο που λειτουργεί αρμονικά και παραγωγικά παρά για ομάδες ανθρώπων που μένουν στην εταιρεία μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο ή απλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

   • Την αναδιάρθρωση μιας εταιρείας την ξεκινάς από την ψυχολογία των στελεχών της…
    Θα το πω λίγο άκομψα αλλά πέρα από τις αναμφισβήτητες γνώσεις της, η νέα CEO του YAHOO είναι “ΓΑΤΑ”, με τα γράμματα κεφαλαία. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι αρχικές κινήσεις της. Συμφωνώ Titana…

  • Δεν λέει κάτι διαφορετικό το link που έδωσες

Top

Show Buttons
Hide Buttons