Πώς να κάνετε hack στο FeedBurner

by Stefanos Kofopoulos • On 04-08-2008 • AT 7:39 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

feedburner logo hacked

Τα καλά παιδιά του The Next Web ανακάλυψαν ένα πολύ εύκολο τρόπο για να αυξήσουν τεχνητά τον αριθμό των RSS subscribers που καταγράφει το FeedBurner καθημερινά. Με το κατάλληλο OPML αρχείο και copy&paste μια γραμμή κώδικα με το URL του RSS feed του blog έχετε σχεδόν τελειώσει. Το μόνο που απομένει είναι upload το OPML αρχείο στο Netvibes που θα φορτώσει το feed τόσες φορές όσες και οι γραμμές κώδικα που έγιναν copy&paste και voila!

Υπομονή μια μέρα μέχρι να γίνουν refresh τα stats και να δείχνουν τα ψεύτικα calls που έκανε ένας RSS aggregator / reader στο RSS feed του blog που παρακολουθεί το FeedBurner. Τα παιδιά λένε στο βίντεο ότι το hack είναι γνωστό πολύ καιρό και φυσικά είναι πολύ εύκολο στην υλοποίηση του.

Δεν είναι ακριβώς αδυναμία του συστήματος γιατί ουσιαστικά αυτό που εξυπηρετείται είναι κανονικές κλήσεις στο RSS feed που ίσως να έπρεπε να φιλτράρονται για απότομες αυξήσεις κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες subscribers σε μια νύχτα.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβαιτε ακριβώς τι εννοώ.


Feedburner hacked! from Boris Veldhuijzen van Zanten on Vimeo.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στέφανε το δοκίμασες κι εσύ ή μπα;

  2. alexandros, όχι. Εμένα ένα μεγάλο ποοστό των RSS subscribers που βλέπεις είναι από την toolbar που χρησιμοποιεί το feed μου για ενημέρωση των χρηστών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons