Φύση, για πάρτυ σου μωρό μου τα γ*μάω όλα

by Stefanos Kofopoulos • On 19-02-2007 • AT 4:50 pm • 35 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

naousa greece agios nikolas νάουσα άγιος νικόλαος

Ακούω και διαβάζω τελευταία για την νέα μόδα ευαισθητοποίησης των πολιτικών σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της καντάντιας της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Όλοι διαμαρτύρονται για τα μολυσμένα ποτάμια και τις βρώμικες πόλεις, τα βιομηχανικά απόβλητα και την αύξηση της θερμοκρασίας, τις κλιματολογικές αλλαγές και τις φυσικές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι ξεχνούν ότι οι αλλαγές στο περιβάλλον και η συστηματική μόλυνση λαμβάνει χώρα δεκαετίες, τις ίδιες τετραετίες που οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι έλεγχαν μέρος ή ολόκληρη την κυβέρνηση ή στην χειρότερη περίπτωση ήταν ικανοί να ασκήσουν πολιτική επιρροή και πίεση. Λες και όλοι ξύπνησαν πριν από ένα μήνα και διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το περιβάλλον.

Είναι εξοργιστικό να παραβλέπονται οι πηγές εξαιρετικής μόλυνσης των βιομηχανιών της Κίνας, στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης με δύο ψηφία. Είναι τραγικό να ψηφίζεται νόμος στις ΗΠΑ για την αλλαγή της ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια για περίπου 1 μήνα. Είναι γελοίο να κερδίζουν εκατομμύρια δολλάρια οι διοργανωτές συναυλιών ανα τον πλανήτη με πρόσχημα την ενημέρωση των πολιτών.

Όσο πλησιάζουμε στην Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου τα νέα, οι μελέτες, οι φωνές διαμαρτυρίας και οι ειδικοί θα πληθαίνουν σαν άλλο ένα trend της εποχής.

Για να βοηθήσουμε την Ελλάδα η ιδέα μου περιλαμβάνει τα εξής: greenathens.gr , makegreecegreen.gr , makeathensgreen.gr, δωρεές μέσω Paypal και SMS, ένα ή δύο γεωπόνους για συμβουλές και πολλούς εθελοντές για δεντροφύτευση. Τα ονόματα ή/και sites όσων κάνουν δωρεές και βοηθήσουν ως εθελοντές θα δημοσιευθούν για να παραμείνουν στην αιωνιότητα του internet.

Έκλεισα τα domains με δικά μου έξοδα [περιμένω έγκριση]. Ο χρόνος που θα αφιερώσω για το project θα είναι επίσης δωρεάν. Λοιπόν τί λέτε, ξεκινάμε;

Update: Ρίξτε μια ματιά εδώ: “Εθελοντική δενδροφύτευση” είναι εκδήλωση μιας ημέρας, εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα (σχολεία, οργανώσεις νέων, κ.λπ.) που γίνονται μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων με την τοπική δασική υπηρεσία στα πλαίσια του άρθρου 21 του Ν. 998/79 χωρίς να απαιτείται έκδοση σχετικής απόφασης.

“Εθελοντική αναδάσωση” είναι η εκτέλεση συγκεκριμένου αναδασωτικού έργου ή εργασίας σε δημόσια δασική έκταση από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκτός του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την επίβλεψη και εποπτεία της δασικής υπηρεσίας, μετά από έκδοση σχετικής απόφασης του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, στα πλαίσια του άρθρ. 16 του Ν. 998/79 και του άρθρ. 20 του Ν. 1418/84, σύμφωνα με τη σχετική (β) δ/γή μας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απο κατι μαλ*κες σαν εσενα ειναι γεματος ο τοπος ουστ καρι*λια

 2. Kala o apopano den paei kala kata emou
  Titana eimai mesa
  Eimai webdesigner kai mporo na se boithiso sto project tha sou steilo meso mail to mini portofolio mou gia na deis an me egkrineis (vaivaios free)

 3. Thanks Prof! Περιμένω.

 4. Titanas pravosu giati kali su 8elisi,provlepo omos pos distixos to kino den 8a antapokri8i!…

 5. @nonis: εσύ τι θα κάνεις;

  @jim_hellas: Ετοιμάζω και άλλα. Αν είναι καλά ή όχι εσείς θα το κρίνετε.

 6. Titanas λυπάμαι που στο λέω αλλά θα πρέπει να γίνει νόμιμη μη κερδοσκοπική εταιρία για κάτι τέτοιο, με επίσημα βιβλία εσόδων εξόδων (που κάποιοι θα πρέπει να ελέγχουν την εγκυρότητα τους) και επίσημους δημόσιους διαγωνισμούς για την αγορά των δενδριλίων που θα χρειαστεί κάτι τέτοιο καθώς και για την επιλογή των ατόμων που θα απασχοληθούν επί πληρωμή στο project.
  Δυστυχώς οποιαδήποτε άλλη κίνηση εμένα δε μου λέει τίποτα εκτός του ότι κάποιοι θέλουν να βρουν έναν τρόπο να βγάλουν εύκολα χρήματα.
  Η εμπειρία μου στον εθελοντισμό και στις δράσεις για το φυσικό περιβάλλον είναι πολύχρονη και γράφω το σχόλιο με το κανονικό μου nick όπως βλέπεις, οπότε σίγουρα δεν είμαι troll.

 7. Γιατί χρειάζεται αναγκαστικά μια μη κερδοσκοπική εταιρεία. Είναι η ανάγκη για διαφάνεια στην διαχείριση των χρημάτων ή και κάτι άλλο;

  Γιατί χρειάζεται και επίσημος διαγωνισμός; Το σενάριο “γεια σας κύριε τάδε. θέλουμε χ δέντρα. Πόσο κάνουν; Ορίστε. Αντίο.” δεν είναι εφικτό;

  Δεν σε ειρωνεύομαι, απλά να καταλάβω θέλω.

 8. Μαζί σου, ό,τι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω μου λες

 9. titana θα παίρνεις δωρεές από κόσμο που κάπως πρέπει να τις δικαιολογήσεις. Δεν είσαι εσύ με 2 φίλους σου που πάτε να πάρετε 5 δέντρα να φυτέψετε στον κήπο σας. Ζητάς χρήματα, από κόσμο άγνωστο ως δωρεά. Ουσιαστικά οποιοσδήποτε μπορεί να σου πει “Κάτσε ρε φιλαράκι και ποιός είσαι εσύ δηλαδή που ζητάς δωρεά” και θα έχει και δίκιο ουσιαστικά.
  Χωρίς να θέλω ούτε κι εγώ να σε ειρωνευτώ, μπορεί κάλλιστα ο οποιοσδήποτε να στήσει ένα τέτοιο κόλπο για να αρπάζει τα χρήματα αφελών ατόμων. Και μάλιστα μαύρα.
  Όσο για το σενάριο “Θελουμε χ δέντρα” πάλι δε παίζει. Διότι εσένα μπορεί ο μπάρμπας σου να έχει φυτώριο ή να είναι γεωπόνος, οπότε να “δοθεί” ουσιαστικά μια καλή δουλειά ή να υπάρξει υπερτιμολόγηση.
  Μπορώ γενικά να σου πω πάρα πολλούς λόγους για τους οποίους δεν είναι ο σωστό ένα τέτοιο σενάριο.

 10. μια ίσως καλυτερη πρόταση τώρα που το σκέφτομαι, είναι αντί να κάθεσαι να κλείνεις 3(!) domain να προσεγγίσεις κάποιον νόμιμο φυσιολατρικό σύλλογο που πραγματοποιεί δεντροφυτεύσεις και να προσπαθήσεις να τους βοηθήσεις.

 11. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, όποις δεν θέλει όχι. Κατανοώ την πιθανή δυσπιστία αλλά δεν θέλω να χάσω χρόνο και χρήμα για το στήσιμο κάποιου οργανισμού. Θα μπλεχτούν πολλοί και πολλές ανθρωποώρες.

  Η λύση του φυσιολατρικού συλλόγου είναι επίσης καλή αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα της εμπλοκής πολλών καθώς και η σπατάλη χρόνου. Θεωρώ ότι εκεί θα δημιουργηθεί το πρόβλημα.

  Δυστυχώς δεν έχω μπάρμπα με φωτώριο ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Μακάρι να υπήρχε κάποιος σχετικός συγγενής για να βοηθήσει γρήγορα και δωρεάν.

  Οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ χρήσιμες. Keep posting more.

 12. @magica Τις είδαμε και τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Greenpeace συμφωνία με το κράτος των ΕΠΑ για λεφτά…Αν είσαι καχύποπτος η μη κερδοσκοπική οργάνωση δε βοηθάει…Η Unicef πόσα λεφτά επενδύει και τι ποσοστό δίνει στα παιδιά;
  @titanas: Καλή η πρόθεση σου. Τα domains θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος και να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία για τις δασικές περιοχές που η πολιτεία δεσμεύεται από το Σύνταγμα να αναδασώσει δεν έχουν αναδασωθεί. Και τότε ίσως τότε το ΣτΕ υποχρεώσει την εκτελεστική εξουσία να εφαρμόσει τους νόμους…

 13. Πρσπαθώ απλά να σου δείξω μερικές δυσκολίες titana

  Ξεκίνα πρίν από όλα αυτά
  να βρεις ΠΟΥ θέλεις να φυτέψεις δέντρα.
  Επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς της περιοχής που θα διαλέξεις για να ρωτήσεις αν επιτρέπεται και για να σου δώσουν την ΑΔΕΙΑ να το κάνεις.
  Είναι πάρα πολλά πραγματάκια που δεν έχεις σκεφτεί, τα οποία πρέπει να σκεφτείς πριν καλέσεις κόσμο να δώσει χρήματα.
  Κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις εθελοντικά για το περιβάλλον
  π.χ. Μάζεψε παλιές εφημερίδες και κάνε μια δωρεά στο ΕΚΠΑΖ σε σύριγγες, γάζες, ζωοτροφές. Έχουν πάντα μεγάλη ανάγκη και ελάχιστη βοήθεια από το κράτος.
  π.χ.2. Βρες όσους εθελοντές μπορείς και βοήθησε την ΕΟΕ την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον στο πρόγραμμα με τις χελιδονοφωλιές. Μπορείτε να πάτε σε εκατοντάδες σχολεία για να μάθετε στα πιτσιρίκια να φτιάχνουν μια χελιδονοφωλιά που μπορούν να βάλουν στο σπίτι τους.
  π.χ.3 αντί να πληρώσεις γεωπόνους, προσπάθησε να βρεις μερικούς γεωπόνους-δασολόγους που θα θελήσουν να βοηθήσουν εθελοντικά
  π.χ.4 αντί να πληρώσεις τα δέντρα προσπάθησε να βρεις έναν χορηγό που θα δεχτεί να πληρώσει ένα άλφα ποσό για τα δέντρα, και ρίξε το βάρος μετά στη συγκέντρωση εθελοντών που θα τα φυτέψει.
  κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
  Μα πάνω από όλα, προσπάθησε να ενημερωθείς εσύ ο ίδιος για το περιβάλλον.

 14. @magica: Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

 15. Καλή προσπάθεια αλλά το σκεφτήκατε καλά; Διότι τα δέντρα θέλουν και πότισμα. Περισσεύει το νερό στην Αθήνα, για τέτοια πράγματα; Ο σκοπός της προσπάθειας ποιός είναι; Να πρασινίσει η Αθήνα (κάτι το οποίο μπορει να επιτευχθεί και με την φύτευση ραδικιών) ή να υποστηριχθεί το περιβάλλον (κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί και δίχως δενδροφύτευση);

 16. @λ:ηρ: Πρώτα πρέπει να μάθω από τον e-lawyer που και αν μπορώ να φυτέψω δέντρα.

  Το πείραμα έχει σκοπό να κινητοποιήσει κάποιους που θα δείξουν ότι με λίγη δουλειά μερικά χέρια και μυαλά μπορούν να καταφέρουν κάτι χωρίς να έχουν σκοπό να κερδίσουν.

  Το πράσινο είναι απλά το χρώμα των δέντρων. Δεν έχω σκοπό να κάνω την Αθήνα πράσινη αλλά να δείξω ότι μπορεί να γίνει.

 17. Μολυσμένη δεν είναι μόνο η Αθήνα :(
  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα είναι κόλαση …

  Τα περισσότερα μέρη που έχουν άμεση ανάγκη είναι υδροβιότοποι (Λίμνη Παμβώτιδα, Αμβρακικός κόλπος, κτλ)

  Το περιβάλλον επίσης είναι ένα θέμα που είναι πιο πολύπλοκο από το να φυτέψεις απλά κάποια δέντρα (όσα και αν είναι αυτά, το ερώτημα για το που θα γίνει δεντροφύτευση της magica είναι σωστό).

 18. @IrDA: Συμφωνώ μαζί σου αλλά ως κάτοικος Αθήνας ζω την μόλυνση εδώ. Κάνω την αρχή.. ας δούμε πως και που θα πάει.

 19. @Titanas: δίχως να θέλω να μειώσω τον ενθουσιασμό σου θα παρατηρήσω — εντέλως κυνικά, ομολογώ — πως αυτό που θέλεις να αποδειξεις, το βλέπουμε ήδη συχνά πυκά στα γήπεδα. Πας να αποδείξεις πως “με λίγη δουλειά μερικά χέρια και μυαλά μπορούν να καταφέρουν κάτι χωρίς να έχουν σκοπό να κερδίσουν”. Κι χουλιγκάνοι με λίγη δουλειά, μερικά χέρια και μυαλά (αρρωστημένα βέβαια) κάτι καταφέρνουν δίχως όμως να έχουν κάποιο σκοπό να κερδίσουν κάτι.

  Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως η καλοπροαίρετη ιδέα σου δεν είναι ακόμη εστιασμένη και δίχως συγκεκριμένο σκοπό δεν θα συγκινήσεις πολύ κόσμο.

  Ποιο είναι ο σκοπός σου; Να δείξεις πως λίγοι μπορεί να κάνουν κάτι σημαντικό; Being there done that αφού πορείες 30 ατόμων κλείνουν τους δρόμους και το εμπορικό κέντρο για ψύλλου πήδημα. Τι προσπαθείς να δείξεις; Πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον; Και θα πάνε στα πάρκα και στα βουνά να δεντροφυτεύσουν όταν οι ίδιες τους οι γειτονιές είναι βουτηγμένες στα σκουπίδια;

  Ποιά είναι σήμερα η μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική ανάγκη της Αθήνας; Τα δέντρα; Αν είναι έτσι τότε δημιουργείστε μια ομάδα πίεσης να αναγκάσετε τους αρμόδιους φορείς να δεντροφυτεύσουν και προθυμοποιηθείτε ως εθελοντές τότε. Κρατήστε τους όμως στην πίεση, μην σαν υποσχεθούν δέντρα και μετά σας ξεχάσουν. Δεν είμαι βέβαιος όμως πως τα δέντρα είναι η πρώτη ανάγκη της Αθήνας σήμερα όσον αφορά το περιβάλλον. Θα έλεγα μάλιστα πως το να πείσεις ένα βόδι-οδηγό να πάει να κοιτάξει τον κινητήρα του ώστε να μην ξερνάει δηλητήρια από την εξάτμιση, είναι πιο σημαντικό από το να φυτέψεις ένα δέντρο.

  Όπως και να χει όμως, θα ήθελα να έβλεπα έναν πιο συγκεκριμένο σκοπό και στόχο για την προσπάθειά σου γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένη η καλή σου πρόθεση.

 20. @λ:ηρ: Σκοπός είναι να φυτέψουμε δέντρα, αν μπορούμε και επιτρεπεται νομικά. Θα μιλήσω στον elawyer για αυτό.

  Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι διαφορετικό πέρα από την γκρίνια, διαμαρτυρία, πορείες και διάλογο με πολιτικούς κλπ.

  Δεν ξέρω αν τα δέντρα είναι η λύση στο πρόβλημα ή όχι. Δεν ψάχνω για την λύση στην Αθήνα. Λέω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και μικρό που είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το τίποτα.

  Δεν μειώνεις τον ενθουσιασμό μου, no worries. Μια ιδέα είναι που αν δεν κάτσει οκ δεν έγινε κάτι. Κάτι άλλο θα μου έρθει.

 21. Titana άσε τον e-lawyer που δεν νομίζω να είναι ακριβώς ο τομέας του (sorry e-lawyer), και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με αρμόδιους φορείς που γνωρίζουν καλύτερα τα σχέδια περιβαλλοντικής διαχείρισης διαφόρων περιοχών.
  Ακόμα και να έχει κυρηχθεί μια περιοχή αναδασωτέα πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες που θα σου πουν. Οι κανόνες αυτοί είναι που θα οδηγήσουν ακόμα και στην επιλογή των δέντρων.
  Π.χ. το Σειχσου της Θεσσαλονίκης ήταν πευκοδάσος αλλά μετά τη φωτιά αποφασίστηκε να γίνει μεικτό δάσος για καλύτερη ασφάλεια του.
  Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω πάρα πολύ διότι βρίσκομαι στην άλλη πλευρά της Ελλάδας και δε γνωρίζω και πολλά πράγματα από Αθήνα.
  Επίσης ένα project που τρέχει ακόμα νομίζω, είναι το “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” που έχει σχέση με τον καθαρισμό διάφορων ακτών από τα σκουπίδια.
  Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα επανέλθω.

  Υ.Γ. Πιθανότατατα μπορείς να βρεις βοήθεια (ως προς την ενημέρωση) στην Πυροσβεστική που έχει αναλάβει πλέον τις φωτιές καθώς και στη Δασολογική.

 22. @magica: Θα τηλεφωνήσω στην Πυροσβεστική αύριο! Thanks.

 23. Blah, blah, blah… Δικηγοροι, γνωστες, οργανισμοι, φοβιες πολιτών, και αλλα πολλα…. Το θεμα ειναι απλο: Ποιο ειναι το προβλημα που θετει ο pestaola? Δεν υπαρχει πρασινο… Πως αντιμετωπιζεται? Βαζουμε πρασινο… Τελος, οποιος θελει βοηθαει εγω δεν εχω χρονο θα στειλω φραγκα… Αν ειναι κολπο παρτα σε μπυρες… Ολα τα υπολοιπα ειναι χασιμο χρονου και επομενως χρηματος.. Σε αυτο το κοσμο οι οργανισμοι θα μας φανε

 24. Μέσα.
  Για δενδροφύτευση. Όχι για λεφτά.
  Το δέντρο ξέρεις, ότι εκεί που θα το βάλεις, θα φυτρώσει.
  Τα λεφτά, τα δίνεις και δεν έχεις ιδέα για το πού μπορεί να καταλήξουν.

  Ας μαζευτούμε όσοι μπλόγκερς θέλουμε, μία μέρα (κατά προτίμηση πρίν τον Ιούνιο, που είναι καταλληλότερη εποχή να μεγαλώνουν βλαστάρια) και με ΔΙΚΑ ΤΟΥ έξοδα ο καθένας, να αγοράσει το δεντράκι του, ή τα δεντράκια του, τα θαμνάκια του, τα λουλουδάκια του, και βούρ για φύτεμα σε μία περιοχή όπου όλοι θα συμφωνήσουμε και όπου θα επιτρέπεται κάτι τέτοιο :)

 25. Έστειλα email στην Πυροσβεστική με το εξής περιεχόμενο:

  “Θα μπορούσε το πυροσβεστικό σώμα να βοηθήσει σε μια προσπάθεια δενδροφύτευσης στον νομό Αττικής;

  Συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω αν το Πυροσβεστικό σώμα μπορεί να υποδείξει περιοχές κατάλληλες για δενδροφύτευση και αν εθελοντές πυροσβέστες μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας.

  Ευχαριστώ”

 26. Λοπόν, να σας πώ και εγώ μία ιδέα.

  Θα φτιάξουμε ενα flickr account στο οποίο θα ανεβάζουμε φωτογραφίες από μπαλκόνια. Θα υπάρχουν 2 tags, ένα “όαση” και ένα “κόλαση” (μπραβο/ντρόπή?). Οι φωτογραφίες θα γίνονται και geotagged (το flickr επιτρέπει να “βάλεις” τις φωτογραφίες πάνω στον χάρτη). Θα λένε ίσως και οδό/αριθμό/περιοχή.

  Θέλει αρκετή σκέψη και συζήτηση για το πώς μπορεί να γίνει, ίσως (μάλλον) υπάρχουν καλύτεροι τρόποι[*]… Αλλά καταλαβαίνετε την κεντρική ιδέα;

  [*] ίσως flickr group? ίσως frappr?

 27. Έπιασα την ιδέα αλλά όχι τον σκοπό της. Θέλεις να δείξουμε τι βλέπει ο καθένας από εμάς από το μπαλκόνι του; Αν ναι, γιατί το μπαλκόνι και όχι μια βόλτα σε τυχαία μέρη χρησιμοποιώντας πάλια τα ίδια tags?

 28. Θεωρώ ότι ως πόλη έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα αισθητικής, έλλειψης πρασίνου και πολύ υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

  Καλά είναι τα πάρκα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι το κέντρο της (από ό,τι άκουγα είναι η πόλη, παγκοσμίως, με την μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας στην περιφέρεια και το κέντρο της).

  Θεωρώ ότι τα πράσινα μπαλκόνια θα έκαναν την Αθήνα πολύ καλύτερη πόλη από πολλές απόψεις. Θα ήθελα λοιπόν
  1) να έχουμε παραστάσεις που να μας προκαλόύν να βάλουμε και εμείς φυτά στο μπαλκόνι μας
  2) να υπάρχει ένας μηχανισμός για να κάνουμε να ντρέπονται όλοι όσοι έχουν γυμνά και τσιμεντένια τα μπαλκόνια τους.

 29. α, επίσης, ένα από τα πλεονεκτήματα των μπαλκονιών είναι ότι είναι ιδιωτική περιουσία. Αν θέλεις, το φτιάχνεις. Δεν χρειάζεσαι ούτε άδειες, ούτε τίποτα.

 30. Χμμμ.. οκ το κατάλαβα. Καλή ιδέα. Σκεφτόμουν κάτι παρόμιo πριν καιρό. Θα ενημερώσω σύντομα.

 31. Συμφωνώ με τον vrypan. Θα μπορούσε κάποια εταιρεία που ειδικεύεται σε αρχιτεκτονική κήπων να αναλάβει την διαμόρφωση κάποιον άσχημων μπαλκονιών στο Κέντρο της Αθήνας και να δείξει το “πριν και το μετά”Ολη η διαδικασία να τραβηχτεί σε video για να το ανεβάσεις και συγχρόνως να προτείνουν φτηνούς και εύκολους τρόπους που οι Αθηναίοι θα μπορούσαν να δόσουν¨”πνοή” στα μπαλκόνια τους.

 32. Μην ξεχνάμε ότι τα δέντρα εκτός από πρασινάδα κάνουν και άλλα καλά όπως το να συγκρατούν το χώμα και την υγρασία κλπ.

 33. Καλή ιδέα και καλή πρωτοβουλία. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότεροι γίνεται. Γιατί όλοι πρέπει να σκεφτούμε, να πειστούμε και να δράσουμε διαφορετικά. Τα δέντρα είναι ένα θέμα, τα σκουπίδια, το νερό, η θάλασσα, η μόλυνση κτλ. Ας κάνουμε ο καθένας ότι μπορεί ξεκινώντας από το σπίτι, τη γειτονιά του, τους δικούς του κι ας βοηθήσουμε όποια πρωτοβουλία ξεκινήσει και θεωρούμε ότι μας ταιριάζει.

 34. νέος στον κόσμο των blog (σήμερα πρώτη μέρα) θα προσπαθήσω με πολλή δύναμη να συμβάλλω και εγώ ρε μάγκες.σύντομα θα προσθέσω και το blog μου στο sync και θα μάθω περισσότερα.Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΏΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΊΣΤΩΣ ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΙ.μαζι σας

  υγ.τώρα θυμήθηκα ότι τα κεφαλαία “φωνάζουν” και γιατί οχι?

 35. Καλημέρα.
  Επί της διαδικασίας για έναν τέτοιο οργανισμό σε συνεργασία με την προσπάθεια η magica έχει δίκιο.
  Συνήθως το πιο απλό μοντέλο είναι το πιο καλό. Ο καθένας παίρνει μόνος του το φυτό του. Γίνεται ένα ερώτημα για το που μπορούν να φυτευθούν και ΤΙ μπορεί να φυτευθεί εκεί στην αρμόδια υπηρεσία. Συναντιώνται όλοι μαζί μια κυριακή και το κάνουν ή/και κάνουν και αυτόνομα το μπαλκόνι τους. Και φωτό και βίντεο για το event και όλα μια χαρά. Ανεβαίνουν και στο flickr με τα tags που λέει ο vrypan.
  Οπότε και ο κόσμος κινητοποιείται αφού θα δει ότι έγινε κάτι. Δημοσίευση μέσω online/offline μέσων. Οπότε και ο αντικειμενικός στόχος θα πιαστεί και το θέμα θα πάρει διαστάσεις. Ο σκοπός είναι να γίνονται τέτοια έργα αποκεντρωτικά. Ας υπάρχει ένας συντονιστής της προσπάθειας εάν πρέπει αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει ένας όλες τις διαδικασίες (συλλογή δωρεών, αγορές, κ.λ.π γραφειοκρατία). Ποιος ο λόγος; Εγώ είμαι μέσα σε ένα απλό και λειτουργικό σενάριο. Θα βγάλω και φωτό το μπαλκόνι μου.
  Και ένα άσχετο, αλλά μια και άκουσα διάφορα για εξοπλισμό και εδώ: Ψάχνω για να αγοράσω μια ψηφιακή κάμερα. Καμία πρόταση; Μην απαντήσετε εδώ: στείλτε ένα mail στο chris@thechair.gr . Δεν μπορώ να καταλήξω τι να πάρω.

Top

Show Buttons
Hide Buttons