Mailplane, Mac App

by dkalo • On 26-05-2009 • AT 5:50 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Mailplane Screenshot

Με το που ξυπνάω και ανοίγω το MacBook, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ανοίξω ένα tab στον Safari με το GMail account μου. Και μετά να κάνω log out και να δω τα υπόλοιπα gmail accounts μου. Πρωί πρωί, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα βαρετό.

Ευτυχώς όμως, σταμάτησα να έχω αυτό το πρόβλημα από την μέρα που ανακάλυψα το Mailplane. Μια standalone εφαρμογή που βοηθά στην διαχείριση πολλαπλών accounts. Βάζοντας μία μόνο φορά τα στοιχεία μου για κάθε λογαριασμό, τα αποθήκευσε και μπορώ να βλέπω ταυτόχρονα και στους 4 -εν προκειμένω- λογαριασμούς μου τι γίνεται. Η side bar βοηθά πάρα πολύ γιατί δίπλα στο όνομα κάθε account δείχνει πόσα αδιάβαστα mails υπάρχουν.

Φυσικά, μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος, μπορεί να επιλέξει κάποιος αν η μπάρα θα εμφανίζεται αριστερά, δεξιά ή καθόλου. Ακόμα μεγαλύτερη παραμετροποίηση μπορούν να προσφέρουν τα CSS styles που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αν προσθέσουμε και τα themes του GMail, τότε οι δυνατότητες παραμετροποίησης πολλαπλασιάζονται.

Επιπλέον, το Mailplane συνεργάζεται με το Address Book και με την Media Library λύνοντας τα χέρια των χρηστών όταν πρόκειται για μία νεά διεύθυνση e-mail ή όταν θέλουμε να κάνουν attach μια φωτογραφία. Φυσικά, το πρόγραμμα συνεργάζεται αρμονικά με το Growl, έτσι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν άμεσα όταν έρχεται ένα νέο mail τόσο τον αποστολέα του όσο και το θέμα του.

Περισσότερα features του Mailplane μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί ενώ αν πραγματικά σας κίνησε το ενδιαφέρον, μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος για 30 μέρες από την επίσημη ιστοσελίδα. Αν σας αρέσει, η κανονική έκδοση του Mailplane κοστίζει 24.95$ ενώ οι φοιτητές μπορούν να κατεβάσουν την κανονική έκδοση για 17.45$.

Mailplane Screenshot

Mailplane Screenshot

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υπαρχει κατι σχετικο για τα windows? Γιατι παιδευομαι με τους λογαριασμους, προς το παρον εχοντας τον καθενα σε διαφορετικο browser (firefox, chrome, opera)

  • Aν δεν κάνω λάθος ο Firebird το κάνει αυτό εδώ και πολύ καιρό

 2. Αν σετάρετε το mail της apple να τα κατεβάζει ανοίγετε ένα πρόγραμμα και τα κάνει όλα. Τι χρησιμεύει αυτό? Αφού το Gmail μπορείς να το διαχειρηστείς μέσα από πολλά προγράμματα αλληλογραφίας, πολλά από αυτά ελεύθερα….

 3. @Vangelis Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Firefox με το GMail Μanager Αddon και στην κάτω δεξιά γωνία του browser θα έχεις πλήρη έλεγχο σε όσα Gmail Accounts θες.

 4. Να ρωτήσω για ποιο λόγο να έχεις πολλά accounts στο gmail; Για να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη; Καταλαβαίνω την ανάγκη για πολλούς λογαριασμούς mail, επαγγελματικός, προσωπικός, εναλλακτικός, κλπ., μπορείς όμως να τους μαζέψεις όλους σε ένα του gmail και να τους διαχειρίζεσαι μια χαρά από εκεί.

 5. Είναι ένας που χρησιμοποιώ για registrations και μαζεύει όλο το spam, ένας είναι αυτός που χρησιμοποιώ κανονικά, ένας που υπάρχει για συγκεκριμένα sites και για newsletters και ένας είναι κοινόχρηστος. :)

 6. Απ’ ότι γράφεις εδώ μάλλον δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αυτό το πράγραμμα στο mac καθώς δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το mail.app. Τουλάχιστον εγώ δε θα πλήρωνα για κάτι που έχω πληρώσει ήδη με την αγορά λειτουργικού. Και οι gmail λογαριασμοί απ΄ ‘οτι ξέρω συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να σου έρχονται όλα τα mail σε ένα inbox. Και τέλος thunderbird λέγεται το πρόγραμμα για τα windows. Άλλο πράγμα είναι to firebird.

  Υ.Γ. Αν μπορείς βάλε και μια επιλογή εγγραφής για τις απαντήσεις στα σχόλια μέσω mail, θα ήταν πολύ χρήσιμο.

 7. Ειλικρινά δεν βρίσκω κανένα λόγο κάποιος που δουλεύει σε Leopard, να δώσει αυτά τα χρήματα ώστε να αποκτήσει μια εφαρμογή διαχείρισης gmail account. Όταν όπως είπε ήδη ο sla έχω ήδη το άψογο mail.app μέσα στο λειτουργικό μου. Δεν βλέπω ούτε μια δυνατότητα παραπάνω.

Top

Show Buttons
Hide Buttons